200 jaar Protestants Kerkgebouw

OUDENBOSCH - Vanwege het 200-jarig bestaan (17 oktober a.s.) van het monumentale kerkgebouw van de Protestantse Gemeente aan de Fenkelstraat 24 in Oudenbosch, heeft de jubileum-werkgroep gemeend dit niet zonder een “smaeckelijck” en symbolisch aandenken voorbij te laten gaan.

In samenspraak met Jan & Sofie Nagelkerke is uiteindelijk gekozen voor gebak in de vorm van een duif (symbool van de Heilige Geest) i.c.m. met het PKN-logo. De “PKN-duif” dus.

De plechtige “introductie” zal donderdag 19 september ca. 09.30u in de bakkerij plaatsvinden, waarbij het 1e officiële exemplaar, als teken van verbondenheid, door ds. Charlotte Inkelaar-de Mos aan pastoor Maickel Prasing zal worden overhandigd. Aansluitend kunnen belangstellenden in De Pastorije (t.o. de bakkerij) deze smaakvolle lekkernij, onder het genot van een kopje koffie, gratis proeven en keuren. De “PKN-duif” blijft overigens een aantal maanden in de verkoop; een deel van de prijs komt ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw. [l]