Opening Geheugenhuis in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag met activiteiten rondom de ziekte Alzheimer. In Oudenbosch opent burgemeester Jobke Vonk-Vedder om 11.00 uur op feestelijke wijze een Geheugenhuis in de Bibliotheek VANnU gelegen aan het St. Annaplein 3 te Oudenbosch. De bibliotheek ontvangt dan ook het certificaat Dementie Vriendelijk van de burgemeester. U bent daarbij allemaal van harte welkom.

Het Geheugenhuis is een uitnodigende en laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek binnen de bibliotheek. Het is een fijne plek voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met geheugenproblemen of dementie. Een plek om kennis op te doen, te praten met lotgenoten of ervaringen te delen. Om even tot rust te komen en om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten.

Met een grote schenking van de Kruisvereniging “Wit Gele Kruis” Oudenbosch heeft de bibliotheek een belevenistafel aangeschaft. Deze tafel krijgt een prominente plaats in het Geheugenhuis in Oudenbosch en biedt tal van mogelijkheden met het Taalpakket, het HerinnerMenu en het MantelzorgMenu. Iedereen kan rondom deze digitale tafel plaatst nemen en samen kennis op doen, herinneringen tonen van vroeger maar ook beelden bekijken van het koningshuis of de plaatselijke Heemkunde Kring. Opa en Oma kunnen samen met de kleinkinderen een taalprogramma oefenen of een leuk spelletje spelen.

Binnen het Geheugenhuis is er een dementheek ingericht waar men op anonieme wijze allerlei informatie kan verzamelen over en voor mensen met dementie. In het Geheugenhuis zijn herinneringskoffers aanwezig die uitgeleend worden. De dames van het Taalpunt hebben een herinneringskoffer over Marokko samengesteld en zullen op 21 september deze koffer een vaste plaats geven binnen het Geheugenhuis. Samen met de Bibliotheek VANnU, Alzheimer West Brabant, Kruisvereniging Wit Gele Kruis Oudenbosch, Albert Heijn Oudenbosch, het Woonkwartier, Dutch Dance Academy en Stichting de Kringloper is er op Wereld Alzheimer Dag een prachtig programma samengesteld waarvoor u op zaterdag 21 september vanaf 10.30 uur welkom bent. De dames van het Taalpunt verwelkomen u met een kopje koffie of thee met heerlijke koekjes erbij.

Aanmelden mag, maar is niet verplicht en kan op oudenbosch@bibliotheekvannu.nl of door uw naam op de lijst te schrijven in de Bibliotheek, of bij de Albert Heijn. [l]