Tamir Hendelman in Oudenbosch. FOTO GÉ BIJVOET
Tamir Hendelman in Oudenbosch. FOTO GÉ BIJVOET Gé Bijvoet

Amerikaanse jazzpianist Tamir Hendelman in Oudenbosch

OUDENBOSCH - In Amerika is Tamir Hendelman bepaald geen onbekende. De Israëlisch-Amerikaanse jazzpianist staat bekend om zijn werk met ’s werelds beroemdste zangers: van Natalie Cole en Michael Bublé tot Barbra Streisand en Paul Mccartney. Zijn laatste plaat Destinations bereikte nummer één op de Amerikaanse jazzlijst. Als pianist van het Jeff Hamilton trio en vele andere Jazz grootheden is hij onmisbaar in de Amerikaanse muziekwereld. Zijn laatste CD Destinations bereikte nummer één op de Amerikaanse jazzlijst.

De in Oudenbosch wonende jazzpianist Gé Bijvoet haalde Tamir Hendelman naar Halderberge, als start van zijn Europese tour, waar hij woensdagavond een huisconcert gaf dat uitmondde in een waar Jazz-feestje! Bekroonde jazzpianist-componist Tamir Hendelman staat bekend om zijn krachtige gevoel voor swing en inventief arrangeren. Met de stukken die hij speelde, vertelde hij zijn persoonlijke verhaal van zijn jeugd die hij in Israël en later in de Verenigde Staten doorbracht.

Cultuur Oudenbosch was erbij en wil, gezien het gigantische succes van deze avond, de wereldwijde Jazz-top een groter podium bieden. Graag wil het bestuur iedereen de gelegenheid geven hun mening over Jazz -concerten in Halderberge met hen te delen. Wat vindt U van Jazz concerten? Waar zou uw voorkeur naar uitgaan? U kunt ons mailen op info@cultuuroudenbosch.nl, wij zien uw inbreng graag tegemoet. [l]