SC Gastel begint met een overwinning

OUD GASTEL-Een sfeervol sportpark Blankershove, maar liefst zeven thuisspelende elftallen en een volle tribune voor Nicky' s paviljoen. Ingrediƫnten voor een heerlijke voetbaldag.

SC Gastel 1 startte afwachtend maar ook Steen liet zich niet in de kaart kijken. Het duurde daarom lang voordat de wedstrijd echt loskwam. Zowel SC Gastel als Steen maakten veel fouten. Voor beiden goals werd het niet gevaarlijk tot de 27e minuut. Steen mocht een vrije trap nemen aan de zijkant van het veld op zo'n dertig meter van het Gastelse doel. De wind droeg de bal en Coert Doomen maakte in een split second de keuze om een stap naar voor te zetten. De bal zeilde, gedragen door de wind, over de vingertoppen van Coert. 0-1. SC Gastel moest in de achtervolging. Steen kon de voorsprong niet vasthouden tot de rust. Een misverstand tussen een van de laatste verdedigers en de doelman zorgde voor een hachelijk moment voor Steen. De bal werd teruggekopt en ging langs de doelman. Robin Dieriks gaf het laatste zetje. 1-1.

De tweede helft was er een van veel strijd en passie. Hartstochtelijk gingen beiden ploegen met elkaar de strijd aan. Goed was het niet maar spannend bleef het. In de 77e minuut wist Harm de bal vanaf de zijkant voor te brengen in het zestienmetergebied van Steen. Sjoerd van den Eijnden wist de bal die ongeveer oop een meter hoogte voorbij kwam, met een draaiende beweging in een keer te raken. De keeper van Steen was kansloos en de thuisploeg kwam op 2-1. Nu was het Steen wat in de achtervolging moest. Dat gaf ruimte voor Gastel. In de 78e minuut kwam Matthijs alleen voor het doel maar zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Het publiek en de Gastelese spelers zagen het anders maar de scheidsrechter nam op advies van de grensrechter van Steen de beslissing om het doelpunt af te keuren. Steen zette alles op alles maar SC Gastel bleef rustig en wist verdedigend goed overeind te blijven. De pupil van de week was Vince van Dijk van SC Gastel JO11-1.