Koepel Basiliek Oudenbosch met decoratie. FOTO M. HULSEN
Koepel Basiliek Oudenbosch met decoratie. FOTO M. HULSEN M.Hulsen

Ongekend veel inzendingen voor Vakwedstrijd Restauratie- en decoratieschilders

OUDENBOSCH - Het centrum van Oudenbosch (in- en om de Basiliek H.H. Agatha en Barbara) is zaterdag 12 oktober het decor voor de Landelijke Schildersdag en Vakwedstrijd. Veel gerenommeerde restauratie- en decoratieschilders uit binnen- en buitenland komen voor deze bijzondere dag naar Oudenbosch.

Oude en nieuwe technieken worden verenigd door de medewerking van veel studenten van de MBO scholen en De schildervakopleiding uit Zeeland en West-Brabant. Daarnaast presenteert de gehele sector zich voor het grote publiek, VMBO decanen en leerlingen. Tussen 11.00 uur en 14.30 uur is de Basiliek vrij toegankelijk voor belangstellenden om de inzendingen van de Vakwedstrijd in restauratieve en decoratieve technieken te bezichtigen.

Deze dag wordt dit jaar georganiseerd door de Studieclub Schilders Zuidwest (voor Zeeuwse en Brabantse leden) in samenwerking met de Studieclub Schilders Nederland en OnderhoudNL, de ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriƫle metaalconservering.

Veel deelnemers vakwedstrijd

De wedstrijd kent dit jaar ongekend veel inzendingen van hoge kwaliteit, in totaal zijn er 170 panelen ingezonden. Tijdens deze dag worden de winnaars van de verschillende categorieƫn bekend gemaakt.

De Studieclub Schilders is kort na de Tweede Wereldoorlog ontstaan en heeft tot doel het vergroten van de deskundigheid van medewerkers in de schilders- en onderhoudsbedrijfstak bedrijfstakmedewerkers en het stimuleren van onderlinge contacten. De Studieclub Schilders is een landelijke opererende vereniging, waarin uit regionale studieclubs samenwerken. De clubs zijn toegankelijk voor iedereen die werkzaam is binnen de schilders- en onderhoudsbranche; van werknemer tot ZZP-er, van schilder tot opdrachtgever en van werkgever tot toeleverancier.

Wij nodigen u van harte uit om deze dag te bezoeken tussen 11.00 en 14.30 uur.[l]