KBO Oud Gastel organiseert Dag van de Ouderen voor iedereen

OUD GASTEL - Op vrijdag 4 oktober is het de jaarlijks terugkerende "Dag van de Ouderen". Tevens is de week waar 4 oktober invalt de "Week van de Eenzaamheid"

KBO afdeling Oud Gastel organiseert in samenwerking met de overige verenigingen en stichtingen, die zich inzetten voor een groot deel van de doelgroep ouderen, gezamenlijk een leuke dag voor alle inwoners van Oud Gastel.
Wie doen er naast de KBO allemaal definitief mee: De Zonnebloem, Surplus, Blankershof, PCOB, Graag gedaan, Bibliotheek VANnU, Alzheimerstichting Nederland afdeling west Brabant en De werkgroep "Op weg naar een hechte gemeenschap" van de gemeente Halderberge.
Daarnaast zullen deze dag het Gastels Smartlappenkoor en Toneelgroep De Nieuwe Komedie middels een optreden of presentatie zichzelf presenteren. Wij trachten op deze manier de gehele gemeenschap van jong tot oud op een leuke manier kennis te laten maken met wat er in ons dorp allemaal wordt gedaan en georganiseerd om ouderen de mogelijkheid te bieden sociaal betrokken te zijn of te blijven in de maatschappij. Wat mogelijk kan bijdragen aan het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen.

Deelnemers
Iedereen zoals gezegd van jong tot oud kan op vrijdag 4 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur binnen lopen in de loungezaal van 't Veerhuis en kennismaken met genoemde organisaties en verenigingen.
De KBO zal naast haar informatiestand de dagelijkse en wekelijks activiteiten als biljarten, koersbal, jeu de boules, kaarten, sjoelen, handwerkclub, fietsclub, gym club etc. presenteren en iedereen kan deze dag een keer aan een of meerdere van deze activiteiten deelnemen. Door de bingoclub worden een aantal gratis rondjes bingo gedraaid.
De Zonnebloem, is aanwezig met een informatie stand om u te informeren over het werk van de zonnebloem. Wilt u deelnemen aan de activiteiten van de Zonnebloem of wilt u graag bezoek van een vrijwilliger om af en toe eens een praatje te maken of heeft u informatie over dorpsgenoten die hier behoefte aan hebben u bent van harte welkom.
Surplus, is aanwezig met informatie over haar maaltijdvoorzieningen en informatie over de mogelijkheid juridisch advies in te winnen. Tevens zal de wijkverpleegkundige aanwezig zijn om de nodige informatie te verstrekken en uw eventuele vragen te beantwoorden.
Blankershof, houdt deze dag een ware workshop schilderen en bijbehorende informatie.
Protestante Christelijke Ouderenbond, (PCOB) is aanwezig met een informatiestand over wie ze zijn en wat zij allemaal doen in de gemeente Halderberge.
Graag Gedaan, Wanneer u door omstandigheden hulp nodig hebt en er is niemand in uw omgeving om u te helpen dan kan een vrijwilliger uitkomst bieden. Bij Graag Gedaan hebben verschillende organisaties de handen ineen geslagen.
Bibliotheek VANnU, De bibliotheek in Oudenbosch wordt dementievriendelijk, ze wil op deze manier inspelen op het feit dat steeds meer inwoners van de gemeente te maken (gaan) krijgen met dementie. Onder de naam Geheugenhuis is dit bijzondere project op zaterdag 21 september officieel van start gegaan. Tijdens de Dag van de Ouderen kunnen medewerkers u uitgebreid informatie verstrekken.
Alzheimerstichting Nederland afdeling West Brabant is aanwezig om uw vragen te beantwoorden over dementie.
De werkgroep "Op weg naar een hechte gemeenschap" van de gemeente is aanwezig en kan u alles vertellen over eenzaamheid en het project: "van eenzaamheid naar gemeenzaamheid"
De ingang van 't Veerhuis via de Veerkensweg blijft deze dag gesloten, bezoekers zijn van harte welkom via de ingang aan de Schoolstraat. In het sportcafé ontvangen de eerste 200 bezoekers een leuke tas een zogenaamde bigshopper. [l]