De kampioenen: Cobi achterste rij 3e van rechts en Stan voorste rij 3e van links.
De kampioenen: Cobi achterste rij 3e van rechts en Stan voorste rij 3e van links. Johan de Jong Strijd in Vrede

Kruisboogvereniging Strijd in Vrede sluit seizoen af met twee Nederlands Kampioenen

OUDENBOSCH - Op 24 en 25 augustus werd het Nederlandse kampioenschappen Kruisboogschieten gehouden. Dit jaar werd dit druk bezochte toernooi georganiseerd door de Onderlinge Bond West Brabant in sporthal de Niervaart te Klundert.

Met deelnemers uit onder andere Friesland, Limburg en de Achterhoek stond er een gemĂȘleerd gezelschap op de banen. Ruim 200 schutters uit heel Nederland bestreden elkaar gedurende de dag in verschillende klassen om de diverse titels. De kruisboogsport is erg ontspannend maar wanneer er een titel op het spel staat spelen zenuwen een grote rol en wordt het treffen van de kleine roos toch moeilijk. Na 10 schoten vanaf 20 meter kon de balans worden opgemaakt.

Bij de Dames B ging de titel naar Cobi Eckhardt, die deze titel 2 jaar geleden ook al pakte. Bij de jongste schutters, die opgelegd mogen schieten ging de titel naar Stan Langeweg die bij zijn eerste deelname dus direct succesvol was. Voor de overige deelnemers namens Strijd in Vrede was helaas geen eremetaal weggelegd.

De kruisboogsport stelt iedereen in de gelegenheid om, zowel recreatief als in wedstrijdverband, op zijn eigen niveau deel te nemen of je nu 12 of 82 bent.
Zelf ook een keer kennismaken met deze sport kan op donderdagavond op de banen van Strijd in Vrede sportpark Albano aan de Albanoweg te Oudenbosch.[l]