De Wiener Kammersymphonie.
De Wiener Kammersymphonie. WKS

Concert Wiener Kammersymphonie

OUDENBOSCH - Op zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur verwelkomt Cultuur Oudenbosch de musici van de Wiener kammersymphonie in Bovendonk in Hoeven. Met het programma van dit strijkkwintet waant u zich een middag in het sprookjesachtige Wenen. Daarmee is dit zondagmiddag concert bij uitstek geschikt voor kinderen.

De vijf leden van de Wiener Kammersymphonie vormen een unieke combinatie. Wereldwijd is het publiek razend enthousiast over hun concerten. De Wiener Kammersymphonie werd in 2006 ter gelegenheid van het Mozart-jaar opgericht. Inmiddels is Mozart niet meer de enige focus van het ensemble, maar richten de musici zich op de rijke Weense muziektraditie.

Op het programma staan werken van Mozart, Mahler en Korngold. Met Mozarts wereldberoemde ouverture Die Zauberflöte en een selectie uit Mahlers Vierde Symfonie hoor je de mooiste muziek die in deze stad werd geschreven. Daarna duikt de Wiener Kammersymphonie met Korngolds Märchenbilder in de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm.

Erich Korngold was net als Mozart een wonderkind. Op zijn dertiende componeerde hij Märchenbilder. Dat is een bundel pianostukken gebaseerd op sprookjes, waaronder 'De prinses op de erwt'. De muziek volgt het verhaal globaal en richt zich vooral op de overgevoelige prinses. Middenin het stuk lijkt de muziek te stokken, alsof de prinses die niet kan slapen. Natuurlijk, het was de erwt onder haar veertien matrassen. Vervolgens ontspant de muziek zich en kan de prinses rustig verder slapen.

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben bij de kapelconcerten gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt dit seizoen ook via de website van De Kring aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl of op www.dekringroosendaal.nl[l]