Bibliotheek viert 75 jaar bevrijding Oudenbosch

OUDENBOSCH - Op vrijdag 11 oktober 19.00-20.00 uur bent u van harte welkom op de opening van de exposities ‘Lezen in Vrijheid’ en ‘Miniatuur Bunkers’. Het is meteen ook de eerste ‘Muziek in de Bieb’ avond, dus de opening wordt muzikaal omlijst met de filmmuziek uit Schindler’s List.

De foto-expositie 'Lezen in Vrijheid' omvat een zestal portretten van Halderbergenaren met de cover van een boek dat zij op de top 25 zetten voor het thema 'Lezen in Vrijheid'. Fotografe Anita Bosker heeft de persoonlijke portretten van burgemeester Jobke Vonk, Mark Buijs, Broeder Cees van Dam, Piet Lauwerijssen, Elly Schepers en Yvonne van Spaandonk treffend in beeld gebracht.

Expositie Miniatuur bunkers

Leo van de Wouw uit Wernhout is groot bewonderaar van bunkers. Hij maakt deze bunkers zelf op zeer gedetailleerd niveau na. Hij stelt in de bibliotheek een aantal van zijn schaalmodellen tentoon. De exposities zijn te bezichtigen van 11 okt t/m eind november.

Muziek in de Bieb met Schindler's List

Ook in de huiskamer van de bibliotheek klinkt er van tijd tot tijd muziek! VANnU Oudenbosch wil een podium bieden aan talenten uit de regio. Laat zien wat je kunt en doe ervaring op in het musiceren voor publiek. Elke tweede vrijdagavond van de maand muziek in de bieb.

Op vrijdag 11 oktober van 19.00-20.00 starten we met het Halderbergse trio piano, hobo en fluit. Zij omlijsten de opening van de exposities met muziek van onder meer 'Schindler's List'. Gerald Sponselee op piano, Antoine Zielhorst op hobo en Annelies Potters op fluit, spelen een aantal mooie stukken voor u.

De toegang is gratis toegang. Het is fijn als u zich aanmeldt zodat we genoeg kopjes klaar kunnen zetten: oudenbosch@bibliotheekvannu.nl Graag tot ziens in de bibliotheek.[l]