Hockeyclub Oudenbosch jeugd
begint aan herfstvakantie

OUDENBOSCH - Voor de jeugd is het 1e deel van de herfstcompetitie voorbij. Alleen MA2 moet nog een wedstrijd inhalen (12 oktober) omdat de tegenstander zaterdag niet kon spelen. Voor een paar teams komen de twee weken rust wel van pas door soms wat (te) late afzeggingen van spelers/speelsters. Hierdoor hebben sommige teams maar net genoeg spelers. Het tweede deel van de competitie begint op zaterdag 26 oktober. Ook de Veteranen hebben helaas een inhaalwedstrijd (20 oktober) door het niet opkomen van een tegenstander.

Zaterdag hadden M8E1 en J8E1 geen moeite om hun wedstrijden te winnen. De jongens wonnen met 13-2 van Push E3 en M8E1 met 11-0 van Breda E6. J6E1 en M6E1 speelden in Breda tegen Zwart Wit. De meisjes verloren na een 1-0 voorsprong met 3-1 en de jongens hielden stand maar scoorden zelf ook niet, het bleef 0-0!

MD1 kreeg meer tegenstand van HSD D2 dan verwacht en het bleef lang spannend, pas tegen het einde kon MD1 van 2-1 uitlopen tot een 4-1 zege. Toch een mooi resultaat met vijf overwinningen.

MC1 maakte het koploper Goes C1 niet gemakkelijk maar moest toch de overwinning aan de tegenstander laten (4-2).

MC2 won in Zierikzee met 7-1 van HSD C2.

Voor JC1 was het hopelijk de laatste wedstrijd in deze klasse, zij verloren met 21-0 van Rapide C1 en voor de motivatie van het team zou het goed zijn als zij in de 5e klasse ingedeeld worden.

MB1 won in Breda met 5-3 van de B5 maar MB2 verloor met 3-1 van Zevenbergen B2.

JB1 had het heel moeilijk tegen Push B4, kwam met 1-0 en 2-1 achter maar wist in het laatste kwart door 2 goals toch nog met 3-2 te winnen.

MA1 verloor in Hulst met 3-1 van Rapide A3.

MA2-Warande A4 werd afgelast.

Zondag speelden de Veteraneen A tegen het nog ongeslagen Etten Leur B. In de 1e helft was er een overwicht voor de Veteranen maar werden de kansen pas laat benut. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-1 voor de goed spelende Veteranen A. Het Heren team en Zwart Wit 6 gingen tot vlak voor tijd gelijk op (4-4) maar in de slotfase wist Zwart Wit nog tweemaal te scoren. De dames speelden in de stromende regen tegen Liberty 4. Na een vlot begin (1-0) kwam de tegenstander beter in hun spel en scoorde de gelijkmaker, nadat beide teams nog 1 doelpunt maakten waren de dames in de 2e helft wat sterker en konden door tweemaal te scoren een 4-2 overwinning behalen. Jeugdspeelster Cathelijne was uitblinkster in deze wedstrijd.