SC Gastel wint ruim van DSE

OUD GASTEL - SC Gastel was erop gebrand iets recht te zetten ten opzichte van vorige week. DSE beschikte over een fysiek sterke voorhoede en rekende op de aanvalskracht voorin door veel de lange bal te spelen. SC Gastel bleef het zoeken in de combinatie.

Na 30 minuten kreeg Jurgen de bal op de rechterflank aangespeeld en leverde een messcherpe voorzet voor de goal af. Sjoerd van den Eijnden wist met een mooie zweefduik de bal achter de DSE doelman te plaatsten. 1-0. SC Gastel bleef veldoverwicht houden en 10 minuten voor rust verdedigde Bart Aarssen op de rechterkant de bal en gaf een crosspass op Matthijs, links op het middenveld. Matthijs zag de meegelopen Sjoerd voor de goal staan en plaatste de bal op maat zodat Sjoerd zijn tweede van de dag aan kon tekenen, 2-0. DSE speelde de tweede helft met meer risico en met meer aanvallers voorin. Met vier aanvallende spelers voorin van DSE wist SC Gastel handig de vrije ruimte op het middenveld te vinden. Opnieuw was het Jurgen Buuron die de ruimte op de flank benutte door een goede lage voorzet voor het doel te geven. Sjoerd van den Eijnden liep keurig in de bal en tekende zijn derde van de middag aan. 3-0. Achterin speelde SC Gastel safe en solide. SC Gastels vierde doelpunt was er bijna een van gallery play. Sjoerd van den Eijnden slingerde door de DSE defensie, kwam iets te ver aan de rechterkant van het strafschopgebied uit om te kunnen schieten en zag goed de mee opgekomen Robin Dieriks staan. Robin liet eerst de keeper van DSE tevergeefs duiken om vervolgens met een lob de bal over de graaiende doelman heen te spelen, 4-0. De wedstrijd zat op slot. DSE wist nog een fraaie treffer te scoren. Een corner landde op de rand van het zestiemetergebied en met een mooie krul plaatste de DSE aanvaller de bal achter Coert Doomen 4-1.Een prima wedstrijd van de Gastelaren, die met hun overwinning de tweede plaats op de ranglijst innemen. Pupil van de week was Coert Bijl van JO11-2.