Trio hobo, fluit en piano. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Trio hobo, fluit en piano. FOTO YVONNE VAN EGMOND Yvonne van Egmond

Warm onthaal voor Muziek in de Bieb bij opening exposities

OUDENBOSCH - Vrijdagavond werd in Oudenbosch de expositie 'Lezen in vrijheid' en de expositie 'Minibunkers' geopend met Muziek in de Bieb.

Het trio hobo, fluit, piano opende de avond met onder meer de filmmuziek van Schindler's List. Gerald Sponselee op piano, Antoine Zielhorst op hobo en Annelies Potters op fluit, speelden een aantal mooie stukken. Daarna gaven de door Anita Bosker treffend geportretteerde Halderbergenaren aan welk boek voor hen het best 'Lezen in vrijheid' representeert.

Expositie 'Lezen in Vrijheid'

De foto-expositie 'Lezen in Vrijheid' omvat een zestal portretten van Halderbergenaren met de cover van een boek dat zij op de top 25 zetten voor het thema 'Lezen in Vrijheid'. Fotografe Anita Bosker heeft de persoonlijke portretten van burgemeester Jobke Vonk, Mark Buijs, Broeder Cees van Dam, Piet Lauwerijssen, Elly Schepers en Yvonne van Spaandonk treffend in beeld gebracht.

Expositie 'Miniatuur bunkers'

Leo van de Wouw uit Wernhout is groot bewonderaar van bunkers. Hij maakt deze bunkers zelf op zeer gedetailleerd niveau na. Hij stelt in de bibliotheek een aantal van zijn schaalmodellen tentoon. De exposities zijn te bezichtigen van 11 oktober t/m eind november.

De exposities zijn tot eind november in de bibliotheek te bekijken. Op de belevenistafel vindt u de digitale uitleg van de expositie. Kom dus snel eens langs.[l]