Afscheidnemende leiding. Vlnr: Tom, Corine, Nathalie, Thomas, Hans en Koen. FOTO PATRICIA VAN DER SLOOT-VAN KUIJK
Afscheidnemende leiding. Vlnr: Tom, Corine, Nathalie, Thomas, Hans en Koen. FOTO PATRICIA VAN DER SLOOT-VAN KUIJK Patricia van der Sloot - van Kuijk

Afscheid leiding bij Scouting Hoeven

HOEVEN - Tijdens het groepsweekend van Scouting Maria Goretti Hoeven is er afscheid genomen van zes leidinggevenden. Bij de scouts jongens stopten Koen van Nispen, Thomas van Tetering, en Hans van Roon als leidinggevenden.

Koen is sinds 2001 lid van onze vereniging. Sinds 2008 is hij leiding geworden van de scouts jongens. Toen de toenmalige teamleider wegging bij de scouts in 2014 heeft Koen deze taak op zich genomen. Sinds 2016 is hij ook voorzitter van de Stam. Dit blijft hij nog doen.

Thomas is ook lid van scouting Hoeven sinds 2001. Nadat hij als lid een aantal groepen binnen onze vereniging heeft doorlopen is hij in 2011 leiding geworden van de scouts. Sinds 2016 is hij lid van het stichtingsbestuur en is hij beheerder van de materialen van scouting Hoeven. Daarnaast zorgt hij er onder andere voor dat er voldoende foto’s worden gemaakt tijdens activiteiten. Naast leiding is hij ook lid van de Stam van scouting Hoeven en hier blijft hij ook lid van. Daarnaast gaat hij zich ook inzetten in het verenigingsbestuur.

Hans is lid van de vereniging sinds 1999. Vanaf 2014 is hij leiding van de scouts jongens geweest. Samen met de andere leiding vormden ze een echt vriendenteam. Hans heeft zich mede ingezet voor de website van onze vereniging en is daarnaast ook lid van de Stam. Ook hij blijft hier lid van.

Bij de scouts meiden hebben we afscheid moeten nemen van Nathalie Luijkx als leidinggevende. Nathalie is zelf lid sinds 2003. In 2012 werd ze leiding bij de scouts meiden en sinds 2016 was ze teamleidster van deze groep. Nathalie heeft een groot talent in improviseren, wat vaak voor leuke momenten zorgde. Ook Nathalie blijft nog wel lid van de Stam van scouting Hoeven.

Daarnaast hebben we tevens 'afscheid' genomen van Corine Waanders. Zij is lid sinds 2006. Ze is begonnen als leiding bij de welpen meisjes, hierna werd ze leiding bij de scouts meiden. Na een korte break werd ze in 2016 leiding bij de explorers, ter ondersteuning. Hier gaat ze nu mee stoppen, maar ze blijft actief binnen de vereniging. Corine is altijd bereid om lekkere dingen te koken tijdens groepsweekenden of om een creatieve club te verzinnen.

De laatste persoon van wie we afscheid hebben genomen, is Tom Paauwe. Nadat hij jeugdlid is geweest bij onze vereniging werd hij in 2014 leiding bij de welpen jongens. Met zijn droge humor hebben we veel leuke momenten met hem meegemaakt.

Onze scoutingvereniging wilt deze kanjers heel erg bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren!

Leiding gezocht

Helaas heeft scouting Hoeven dus afscheid moeten nemen van wel zes leidinggevenden. Gelukkig verdwijnen ze niet allemaal van het toneel maar ze zijn er niet meer wekelijks om voor de kinderen een club te organiseren. Vanaf heden draaien de scouts meiden en de scouts jongens voortaan gezamenlijk.

Scouting Hoeven is dus hard op zoek naar leiding. Denkt u dat u de jeugdige leden van onze scoutingvereniging uitdaging kunt bieden? Kijk dan vooral ook even op onze website www.scoutinghoeven.nl voor meer informatie of stuur een mail naar info@scoutinghoeven.nl. Ook zijn we altijd op zoek naar helpende handjes voor onze klus groep en schoonmaak team.[l]