Gelijkspel vv Hoeven

HOEVEN - We ontvingen Terneuzen uit de gelijknamige plaats uit Zeeuws Vlaanderen op ons sportpark. Na afloop van de wedstrijd was het iedereen het er over eens dat Hoeven blij mocht zijn met 1 punt. Terneuzen was de betere ploeg en beschikte over een zeer snelle en technische voorhoede.

Dat bleek ook wel de 1ste helft. Hoeven werd onder druk gezet. Het duurde wel 25 minuten voordat Hoeven wat meer grip op het spel kreeg. Vaak via de counter waarbij Arjan Braat een paar keer een doelpoging ondernam en een keer bijna vrij voor de keeper kwam. Dat deed ook de spits van Terneuzen. Onze keeper Arthur Raaijmakers plukte de bal voor de voeten weg. Arthur was goed vandaag. Het was Hoeven dat in de 38ste minuut op voorsprong kwam door een goed geplaatste kopbal van Jurgen Pertijs in de bovenhoek uit een hoekschop. Met deze voorsprong gingen we de rust in. Na rust nog meer pressie van Terneuzen. In de 49ste minuut was het uit een combinatie in het 5 metergebied 1-1. Hoeven probeerde initiatief te nemen maar moest waakzaam blijven vanwege de supersnelle spitsen van Terneuzen. Hoeven pakte opnieuw de voorsprong in de 67ste minuut. Vanuit een hoekschop kopte Joost Blaauwhof raak. Het leek of Hoeven de voorsprong vast kon houden maar een speler van Terneuzen schoot in de 78ste minuut vanaf 25 meter op de goal. De bal belandde, door de wind gedragen, in de bovenhoek. Een pracht goal. Onze keeper was kansloos. Met een gelijk spel werd de wedstrijd beëindigd. Hoeven mocht tevreden zijn.

Ook speelde Hoeven 2 gelijk thuis tegen Voab 2 (1-1).

Hoeven 3 pakte voor het eerst deze competitie de winst. Rimboe 5 werd met 7-1 verslagen. Hoeven 4 verloor nipt van de amateurs van Dordrecht 1-2.

Hoeven 35+ deed goede zaken door 3 overwinningen bij het 7x7 toernooi in Moerstraten. Ze hebben nog maar 2 punten nodig voor het kampioenschap.

Vrijdag 18 oktober

7 tegen 7 toernooi bij vv Hoeven met deelnemende teams Hoeven 35+, Groen Wit 35+, RSV 35+, Moerstraten 35+. Aanvang 19.30 uur. Ons eigen 35+ team kan kampioen worden.