BEL fotoservices Benno Elselaar
BEL fotoservices Benno Elselaar

Nac Breda Talentencup bij SC Gastel

OUD GASTEL - Op dinsdag 15 oktober vond op het Sportpark Blankershove, het complex van SC Gastel de eerste ronde van het Schipper Accountants NAC Breda - Talenten Cup 2019-2020 plaats. Het toernooi is onder aanvoering van SC Gastels jeugdcoördinator en tevens NAC jeugdscout Marcel Moerings in samenwerking met ex hoofdtrainer van SC Gastel en huidig hoofd jeugdopleiding NAC Breda, Eric Hellemons naar Oud Gastel gehaald. Een groot succes aldus de organiserende verenigingen NAC Breda en SC Gastel.

De toernooi organisatie op het sportpark was in handen van NAC Breda JO17 die tevens een demonstratietraining afwerkten op het hoofdveld van SC Gastel. NAC wil graag de samenwerking met de amateurverenigingen in de regio aanhalen en versterken. Daarnaast wil de Bredase club als BVO iets terugdoen voor de regio met het organiseren van deze toernooien. Vanuit de thuisclub werd de organisatie ondersteunt door SC Gastel vrijwilligers, onder meer Johan Wierikx, Toine en Tonio Lazaroms en Marcel Moerings.

Er waren maar liefst 8 regionale verenigingen ingeschreven voor dit jeugdtoernooi voor spelers jonger dan 10 jaar. BSC, Steenbergen, RBC, SC Gastel, Halsteren, Roosendaal, MOC' 17 en Rood-Wit brachten hun verenigingstalenten op de mat in Oud Gastel. Onder uitstekende weersomstandigheden werden in twee poules van vier de wedstrijden gespeeld. Wedstrijdleiding was in handen van de spelers van NAC Breda JO17. De toernooiwinnaar in Oud Gastel is Halsteren geworden. Op vrijdag 18 oktober zijn de finalisten, Halsteren en MOV'17, uitgekomen op het finaletoernooi, wat gespeeld werd bij B.S.V. Boeimeer te Breda. [l]