SC Gastel komt goed terug na achterstand

OUD GASTEL - In schitterende nieuwe uittenues gestoken startte SC Gastel gedreven aan de wedstrijd maar zag een sterk Terneuzen tegenover zich. De soms watervlugge spelers van de thuisploeg waren moeilijk onder controle te krijgen. Een grote supportersschare, meegekomen in de bus uit Oud Gastel schreeuwde de Gastelaren vanaf het VIP-dek naar voor.

Na een kwartier was het echter Terneuzen wat het heft in handen nam. Een scherpe steekbal door het midden, op de rand van de zestienmeter kwam in de hoek voor de goal van SC Gastel uit. Douwe de Kok van Terneuzen kon in de rebound in de korte hoek langs Coert schieten: 1-0. Twee minuten later was Terneuzen opnieuw trefzeker. Een op zicht kansloos shot op de goal van SC Gastel werd onder controle gebracht door opnieuw Douwe de Kok. Deze faalde niet en schoot Terneuzen naar een comfortabele 2-0 voorsprong.

Trainer Johan van Batenburg probeerde in de rust het vertrouwen in de ploeg terug te krijgen. De Gastelaren werden na rust opnieuw fanatiek naar voor geschreeuwd door de meegereisde supporters. Toch was het Terneuzen wat de eerste kans kreeg in de tweede helft, Coert was echter een sta in de weg. SC Gastel kwam terug in de wedstrijd, werd nog feller en wist duels te winnen. In de 57e minuut wist Sjoerd de belangrijke aansluittreffer te scoren. Jurgen Buuron bracht vanaf de linkerkant de bal schuin terug het strafschopgebied van Terneuzen in. Met een stap-naar-achter en een duik met het hoofd naar de bal wist Sjoerd een geplaatste treffer in de rechter benedenhoek te plaatsen: 2-1. Waar het in de eerste helft de thuisploeg in een kwartier tijd twee keer scoorde was het nu SC Gastel, dat er zelfs maar 5 minuten over deed om de gelijkmaker te scoren. Harm nam de corner en het was Sjoerd die in kwam lopen, hoog boven iedereen uitsprong en met een welgemikte knik de 2-2 aantekende. Er ontspon zich een prachtige strijd tussen twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven. Het spel golfde op en neer en over en weer waren er kansen. Het eindsignaal van de scheidsrechter was dan ook de verlossing voor de beiden ploegen. Gestreden voor wat ze waard waren en het gelijkspel werd gevoeld als een terechte uitslag. SC Gastel wacht volgende week RBC thuis op het eigen sportpark, 27 november 14.30 uur. Een voetbalclash in de derde klasse die u niet mag missen.