Spoorwegovergang Bosschendijk paar maanden dicht

OUDENBOSCH - Sinds deze week tot en met zondag 8 december wordt er door ProRail en de gemeente Halderberge gewerkt aan en rondom de spoorwegovergang aan de Bosschendijk. Deze zal gedurende deze hele periode dicht zijn. Verkeer moet omrijden.

VAN ONZE REDACTIE

ProRail past samen met de gemeente Halderberge de overweg Bosschendijk aan zodat de overweg in de nieuwe situatie veiliger wordt en beter aansluit aan de vernieuwde Bosschendijk. Om de weg goed aan te laten sluiten, verplaatst ProRail de slagbomen en past zij het hekwerk aan.

Sinds deze week herstelt de aannemer van de gemeente de laatste stukjes weg die aansluiten aan de spoorwegovergang aan de Bosschendijk en de Ste. Bernaertsstraat. Het fietspad wordt aangepast en er komt een (fiets)oversteek aan de Ste. Bernaertsstraat. Het hekwerk zorgt er voor dat het niet meer mogelijk is om vanuit de Baarlebossche linksaf richting de Bosschendijk te gaan.

Dit betekent ook er vanaf de Bosschendijk niet meer de Baarlebossche ingereden kan worden, maar alleen vanaf de Ste. Bernaertsstraat. De gemeente adviseert om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Oudenbossche Koepelbaan (rondweg), Vaartweg en Parklaan. Het is ook mogelijk om vanaf de Bosschendijk de Stationsstraat in te rijden en voor het station om te keren. Voetgangers kunnen gebruik maken van de voetgangersoversteek bij het station. Automobilisten en fietsers worden omgeleid. [l]