Literaire lezing Tineke Aarts

OUDENBOSCH - Op woensdag 30 november heeft Bibliotheek Oudenbosch schrijver en literatuurwetenschapper Tineke Aarts te gast. Haar lezing heeft als onderwerp ‘Het verhaal achter taboes – De rol van romans bij geschiedschrijving’ en zal plaatsvinden om 20.00 uur in de De Cuyperszaal (onder de Basiliek).

Historische taboes in de Maand van de Geschiedenis

Tijdens het schrijven van de Bonave-trilogie, over zeven generaties van een Franse familie, stuitte Tineke Aarts op meerdere taboes. Zo is het in Frankrijk nog steeds een pijnlijk punt dat de Franse politie actief joden en mannen voor arbeidsplicht oppakte. Interessant is dat er over dit soort taboes vaak weinig terug te vinden is in de geschiedschrijving. Aarts laat aan de hand van schrijvers als Flaubert, Jane Austen en Charlotte Brontë zien welke rol romans kunnen hebben bij geschiedschrijving.

De lezing wordt gehouden op woensdag 30 oktober van 20.00-21.30 uur in De Cuyperszaal (onder de Basiliek - ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad), Oudenbosch. Aanmelden via www.cultuuroudenbosch.nl. [l]