AGENDA

Woensdag 23 oktober

Lezing autisme en ADHD

19:30 | Brede School Futura

In samenwerking met Bibliotheek VANnU, Basisschool Talente en OBS de Linde in Oud Gastel vindt er op woensdag 23 oktober van 19.30-21.00 uur een lezing plaats over Autisme en ADHD. Deze lezing door Brigitte en Monique van iQ Coaches is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Halderberge, docenten, professionals, ouders en geïnteresseerden. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de kenmerken van autisme en adhd en hoe er mee om te gaan. Voor extra informatie: www.iqcoaches.nl. Woensdag 23 oktober van 19.30-21.00 uur in Brede School Futura, Schoolstraat 5, Oud Gastel. Gratis entree. Opgeven: oudenbosch@bibliotheekvannu.nl.

Vrijdag 25 oktober

Vogeltentoonstelling

20:00 | Hart van Gastel

In t Hart van Gastel wordt dit weekend de jaarlijkse vogeltentoonstelling van Avis Amicitia gehouden. Deze club bestaat al ruim 60 jaar en heeft leden die allerlei soorten vogels kweken. Deze resultaten zijn in het weekeinde te bewonderen. De vogels worden woensdag gekeurd en de kampioenen worden vrijdag bekend gemaakt. Er zijn ruim 450 vogels te bewonderen; allerlei soorten, denk maar aan kleurkanaries, postuurkanaries, zebravinken, tropische vogels, kleine grasparkieten, agaporniden, grote parkieten en duiven. U kunt ze komen bezichtigen op vrijdag 25 oktober van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag 26 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in 't Hart van Gastel, Markt 8 in Oud Gastel.

Zaterdag 26 oktober

Vaders en opa's lezen griezelige verhalen voor

11:00 | Bibliotheek VanNu

Elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur zijn alle vaders, opa's en kinderen van harte welkom op de voorleesochtend in de Bibliotheek in Oudenbosch. De kinderen worden door de vaders en opa's samen voorgelezen. Deze keer lezen we voor uit griezelige boeken! De presentatie staat al klaar in de bibliotheek. Vaders, opa's en kinderen graag tot ziens in de Bibliotheek zaterdag om 11.00 uur aan het Sint Annaplein 3 in Oudenbosch. De toegang is gratis ook voor niet-leden!

Woensdag 30 oktober

Halloween kinderconcert

15:00 | Bibliotheek VanNu

Op 30 oktober organiseert Bibliotheek VANnU, Sint Annaplein 3 te Oudenbosch, een kinderconcert dat geheel in het teken staat van Halloween. Het programma zal beginnen om 15.00 en duurt ongeveer een uur. Kinderen én hun (groot)ouders zijn welkom in bibliotheek Oudenbosch. In het kader van Halloween geeft Sam Jansen een concert, waarin hij de Danse Macabre zal spelen. Dit is een symfonisch gedicht van de Franse componist Camille Saint-Saëns uit het jaar 1875. Het stuk is in Nederland vooral bekend als de muziek die afgespeeld wordt in het Spookslot van de Efteling. Alle kinderen mogen verkleed komen om de griezelige sfeer te benadrukken. Na het concert wordt er geknutseld en maken de kinderen een speciaal Halloweenkunstwerk. Gratis entree.