Informatiemarkt dementie

OUDENBOSCH - Het Alzheimer Café Halderberge vindt weer plaats op maandag 4 november. Tijdens deze avond is er een kleinschalige informatiemarkt met als thema: “Waar vind ik wat op gebied van dementie?”

Voor mensen met een (beginnende) dementie zijn er veel mogelijkheden als het gaat om dagbesteding en hulp bij zelfredzaamheid. Als men niet bekend is met de mogelijkheden is het vaak lastig om de weg te vinden in ‘welzijns- en zorgland’. Daarom organiseert Alzheimer Café Halderberge een kleinschalige zorgmarkt.

Er zullen verschillende welzijns- en zorgaanbieders uit de regio aanwezig zijn. Zij hebben informatie over de zorg en diensten die zij kunnen bieden. Te denken valt aan casemanager dementie, de wijkzuster, inloophuis, dagbesteding, mantelzorgondersteuning en ook (kleinschalig) wonen.In een ongedwongen sfeer kan men informatie krijgen wat van belang kan zijn. Nu of in de toekomst.

Het Alzheimer Café Halderberge is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het Alzheimer Café vindt plaats in Steunpunt voor Ouderen Saint Louis, Aloysiushof 70, 4731 PL Oudenbosch. De toegang is gratis. [l]