De deuren van de kapel. FOTO MARK BUIJS
De deuren van de kapel. FOTO MARK BUIJS mark buijs

Wijziging openingstijden Kapel Saint Louis

OUDENBOSCH - De Kapel van het voormalige jongensinternaat Saint Louis wordt ingrijpend gerestaureerd. Om dat mogelijk te maken is het nodig om binnen en buiten een steiger te bouwen. Die steigers zijn nu klaar en het eigenlijke werk is begonnen. Sinds enkele jaren stellen de Gidsen van Saint Louis de kapel op zaterdag en zondag open voor publiek. In verband met die werkzaamheden vervallen die openstellingen nu tijdelijk. Als het werk binnen af is gaan de deuren weer open. De rondleidingen gaan gewoon door.

De Kapel van Saint Louis is na 150 jaar toe aan een grondige restauratie. Vooral koepel en dak zijn aan vervanging toe. Ook het plafond aan de binnenkant van de koepel wordt hersteld. Voordat dit werk kon beginnen moest binnen en buiten een steiger worden gebouwd. Die steigers zijn nu klaar en de werkzaamheden zijn begonnen. Dat is ook de reden dat de Gidsen van Saint Louis de kapel op zaterdag en zondag voorlopig niet openstellen voor publiek. Als de restauratiewerkzaamheden aan de binnenkant klaar zijn gaat de kapel weer open.

De rondleidingen door het jongensinternaat Saint Louis gaan gewoon door. Bezoekers verzamelen in het voormalige Broederhuis; nu Brasserie Tivoli. Vandaar gaat de rondleiding over het Saint Louisplein, langs de klaslokalen, slaapzalen en refter van de Aloysiusbouw en Vincentiusbouw, langs het verzorgingstehuis St. Joseph en over de begraafplaats van de broeders. Als de werkzaamheden het toelaten wordt ook de kapel bezocht.

De reguliere openstelling vervalt. Wilt u de kapel toch van binnen bekijken? Of een rondleiding boeken? Neem dan contact op met de Gidsen van Saint Louis via www.gidsenvansaintlouis.nl.[l]