SC Gastel lijdt eerste competitie nederlaag

OUD GASTEL - RBC had het huiswerk blijkbaar goed gedaan want het wist SC Gastel meteen terug te dringen op eigen helft. De bezoekers waren sterker in de duels en wisten telkens de ruimte te vinden. SC Gastel wist zich langzaam te herpakken.

Net als vorige week tegen Terneuzen probeerde de thuisploeg het combinatievoetbal weer te vinden. Dat lukte niet constant. RBC zag de ruimtes ontstaan en werd gevaarlijk voor het SC Gastel doel. Halverwege de eerste helft speelde RBC de SC Gastel verdediging uit maar had geen geluk in de afronding. De bal spatte terug het veld in via de lat. SC Gastel kwam sporadisch voor het RBC doel maar zag ook een paar kansen gered door de RBC doelman. Een voorzet van Harm belandde op de arm van een RBC speler, die in het zestienmetergebied stond. De scheidsrechter legde de bal niet op de stip maar gaf een vrije trap.

In de tweede helft een nagenoeg gelijk beeld. Ook nu weer een bal op de lat voor RBC. SC Gastel knokte voor wat het waard was. Duels werden vinniger aan beiden kanten. SC Gastel had uiteindelijk de meeste gele kaarten aan het einde van de wedstrijd, dat geeft ook wel aan dat de thuisploeg alle zeilen bij moest zetten om RBC in de toom te houden. Net op het moment dat de ploegen leken af te stevenen op een puntendeling kreeg RBC een vrije trap halverwege de SC Gastel helft. Een gemakkelijk gegeven vrije trap, aldus de SC Gastel supporters. Wel een bepalende in de wedstrijd want de voorgegeven bal kwam op het hoofd van een RBC aanvaller, die daarmee eindelijk Coert wist te verschalken. De SC Gastel doelman was de man van de wedstrijd, met zijn talloze reddingen, maar stond, net als de rest van zijn ploeg, met lege handen aan het einde. 0-1 voor RBC.