Verwer & Janssentriathlon start inschrijving

OUD GASTEL - Hoewel we de winter nog te goed hebben, weten triatleten tegenwoordig wel dat het nieuwe seizoen eigenlijk al weer opgang komt. Ook in Oud Gastel, waar de 36e editie van de Verwer & Janssen Triathlon staat aangekondigd voor zaterdag 27 juni met daags tevoren wederom de Rabobank Jeugdtriathlon. Inschrijving start op 1 november.

De ervaring leert dat de triathlonsport dusdanig in de lift zit, dat bijtijds voorinschrijven een must is geworden. Kwestie van vraag en aanbod al gaat onze garantie niet mee in het almaar opvoeren van de inschrijftarieven. Die zijn ook voor komend jaar op hetzelfde peil gebleven. Triatleten weten in de 36 jaar dat ons evenement er staat wat we te bieden hebben: een goede degelijke organisatie waar veiligheid maar ook sfeer voorop staan.

Daarnaast is het voor veel triatleten toch aantrekkelijk om ook eens een andere afstand de kunnen doen dan de halves, kwarts of sprint-afstanden waarvan er heel veel zijn in Nederland. We bedoelen dus de 1/3e afstand, redelijk uniek in ons land maar ook bij onze ooster- en zuiderburen. Vandaar dat we elkaar in 2019 gevonden hebben: de triathlons van Bonn, Aarschot en Oud Gastel. Samen vormen we de Triathlon Nations Cup, ook in 2020.

Cyclus
Op 14 juni 2020 opent de 30e SWB Energie und Wasser Bonn-Triathlon de cyclus van drie wedstrijden. Twee weken later is het dus de beurt aan de 36e Verwer & Janssen Triathlon en op 19 juli is de ‘finale’ tijdens de Hageland Power Triathlon van Aarschot. Afgelopen jaar waren Ruben Geys en Deborah Ghyselen de winnaars met opgetelde eindtijden van 8.31 uur en 9.57 uur. Dat komt aardig in de buurt van Ironman-afstandstijden.

Een kleine vijftig atleten ervaren de primeur. En daar waren we als beginnende samenwerkingsverband best tevreden over. We gaan de Triathlon Nations Cup continueren en waar mogelijk groter maken. Meer deelnemers, meer toptriatleten. Uit Duitsland, Nederland en België.

Aanmelden
De eerste stap is aanmelden bij de organisatie die als eerste de inschrijving open stelt. Dat zijn wij. In voorgaande jaren gingen we los op de dag van de Heerlijk Avondjeloop. Dat is de Herfst Avondloop geworden, maar die valt te vroeg. Daarom kiezen we voortaan voor 1 november als startdatum. Aanstaande vrijdag dus. Voor de ervaren atleten is het bekend terrein: ga naar de website www.tveerke.nl en schrijf in voor de juiste serie van onze triathlon. Jullie hebben de keuze uit 1/3e, 1/4e, 1/8e en trio-triathlon op zaterdag 27 juni. Let op: wie inschrijft voor de Triathlon Nations Cup kiest de eerste serie 1/3e. De tweede serie is meer van toepassing voor de recreanten. Het prijzengeld zit ook in de eerste serie. [l]