Afbeelding
Foto:

AGENDA

Woensdag 30 oktober

Halloween kinderconcert

15:00 | Bibliotheek VanNu

Op 30 oktober organiseert Bibliotheek VANnU, Sint Annaplein 3 te Oudenbosch, een kinderconcert dat geheel in het teken staat van Halloween. Het programma zal beginnen om 15.00 en duurt ongeveer een uur. Kinderen én hun (groot)ouders zijn welkom in bibliotheek Oudenbosch. In het kader van Halloween geeft Sam Jansen een concert, waarin hij de Danse Macabre zal spelen. Dit is een symfonisch gedicht van de Franse componist Camille Saint-Saëns uit het jaar 1875. Het stuk is in Nederland vooral bekend als de muziek die afgespeeld wordt in het Spookslot van de Efteling. Alle kinderen mogen verkleed komen om de griezelige sfeer te benadrukken. Na het concert wordt er geknutseld en maken de kinderen een speciaal Halloweenkunstwerk. Gratis entree.

Zaterdag 2 november

Groot Dictee der Nederlandse Taal

11:00 | Bibliotheek VanNu

Op zaterdag 2 november presenteert NPO Radio 1 voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal met als gastheer Taalstaat-presentator Frits Spits. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. Iedereen in Nederland kan aan het Dictee mee doen, thuis of in een bibliotheek in de buurt, waaronder Bibliotheek VANnU in Oudenbosch (Sint Annaplein 2, van 10.30-13.30 uur). Dictee wordt voorgelezen van 11:00-12:00u. Nakijken van 12:00-13:00u. Aanmelden op oudenbosch@bibliotheekvannu.nl. Gratis entree.

Woensdag 6 november

Wandeling Vrouwen van Nu

10:00 | De Reiskoffer

De eerste activiteit van Vrouwen van Nu Oudenbosch is geweest, nl de oktobervergadering met een lezing van Hr. Ad Rooms over XXL gezinnen. De volgende activiteit is de wandeling op woensdag 6 november. Samenkomst bij De Reiskoffer om 10.00 uur, daar drinken we koffie of thee met wat lekkers erbij. Om 11.00 uur gaan we wandelen richting De Cockpit door het bos, 13.00 uur lunch bij De Cockpit, men kan zelf kiezen voor de lunch. Na de lunch terug naar De Reiskoffer. Opgeven kan t/m 2 november bij Mieke Koevoets, tel. 0165-313504. Men kan ook alleen komen lunchen, dit ook doorgeven aan Mieke. Als het slecht weer is gaan we alleen lunchen om 13.00 uur.