VPTZ zoek coördinator gezocht

HALDERBERGE - Sterven hoort bij het leven, net als geboren worden. Maar wanneer je zelf of jouw dierbare te horen heeft gekregen dat het einde nabij is, is dat zwaar. Samen wil je het best mogelijke uit die laatste periode halen. De goed opgeleide vrijwilligers van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ) kunnen daarbij helpen. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. De vrijwilligers zijn er, als het er om gaat.

Vertrouwde omgeving

De meeste mensen willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving blijven. Dat is voor mantelzorgers een grote verantwoordelijkheid. De zorg kan intensief zijn. Vaak komt men daardoor niet aan kleine maar belangrijke zaken toe.

Wat kan VPTZ voor jou betekenen?

Het werk dat de vrijwilligers van VPTZ doen kan het best worden omschreven als aanvullende zorg. Denk bijvoorbeeld aan gezelschap houden, helpen bij lichte lichamelijke verzorging of het bieden van een luisterend oor. VPTZ vrijwilligers zijn er ook voor de mantelzorgers. De wensen van de cliënt en diens omgeving vormen het uitgangspunt. De vrijwilligers zijn goed voorbereid, zij nemen deel aan cursussen en bijscholingen.

Momenteel zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwillige coördinator voor de regio Roosendaal. Als vrijwillige coördinator ga je op intake bij cliënten en hun naasten, thuis of in zorginstellingen. Daarna plan je de vrijwilligers in en begeleid je het verloop van de inzet. In de praktijk ben je gemiddeld zo’n twee á drie dagdelen per week flexibel beschikbaar voor VPTZ. En je kiest bewust om werkzaam te zijn in de informele zorg. Het is een vrijwillige functie, maar scholing en voor VPTZ gereden kilometers en dergelijke worden vergoed. Wil je meer weten over deze dankbare en uitdagende functie? Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur met 06-28240208; of stuur een email naar info@vptz-westbrabanttholen.nl. [l]