Jaarlijkse bijzondere tentoonstelling vv Kanaria

HOEVEN - De vogelvereniging VV Kanaria organiseert in het weekend van 8, 9 en 10 november hun jaarlijkse bijzondere tentoonstelling in café/zaal de Troubadoer in de Sint Janstraat 21 in Hoeven.

Deze tt wordt vrijdag 8 november om 20.00 uur geopend en zijn de vogels te bezichtigen tot 22.00 uur. Er zijn 366 vogels ingeschreven door 27 inzenders waarvan 14 eigen leden. Er zijn kanaries, postuurkanaries, tropen, europese cultuurvogels en parkieten te bewonderen. Zaterdag is de tt ruimte open van 15.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 15.30 uur. De prijsuitreiking is op zondagmiddag om 15.00 uur. Wij hopen dat de liefhebbers zich in deze dagen van onze vogels kunnen genieten.

Op de zaterdagavond organiseren wij een bingo waar wij iedereen die graag bingo speelt van harte uitnodigen om samen met ons deze avond tot een geslaagd evenement te maken. Er zijn prachtige prijzen te verdienen zoals levensmiddelen, taarten, hammetjes en andere mooie prijzen. Onze leden hebben zich op de internationale tt van de Vogelvrienden uit Rucphen goed laten zien. Zo werd Jan Oostvogels kampioen met een stam kanaries van 374 punten en met kanaries enkeling 94 en 91 punten. Ferdy Rustenburg werd met zijn zebra vinken kampioen met 95 en 93 punten. Vervolgens werd Antoon van Beers kampioen met zijn europese cultuurvogels van 94 en 91 punten. Jenny Nelemans behaalde met haar parkieten de titel met 92-92 en 91 punten en met haar kakarikies 92 punten. Tenslotte werd Kim Brabers kampioen met kanaries van 92 en overige van 94 punten.

Het bestuur wenst alle kampioenen proficiat met hun behaalde kampioenen. Hieruit blijkt dat onze tt weer van goede kwaliteit voorzien is. Mensen als je van vogeltjes houdt kom dan deze dagen naar de Troubadoer en geniet van onze tentoonstelling. [l]