SC Gastel krijgt pak slaag in Zundert

OUD GASTEL - In het kampioensjaar 1994 klopte SC Gastel vv Zundert nog met maar liefst 1-6, aldus onze verenigingsarchivaris Jan van den Bosch. Zundert is dit jaar juist weer teruggekeerd uit de tweede klasse.

Er zijn van die wedstrijden die, wanneer je door een rood-zwarte SC Gastel bril kijkt, maar gauw vergeten moeten worden. Maar zoals eerder in dit verslag gemeld, de geschiedenis laat altijd wat achter. SC Gastel mag de dag van vandaag als een collectieve off day beschouwen. Een van de SC Gastel spelers omschreef het met: " Wij slappe hap en Zundert 'n prima ploeg." In de eerste 10 minuten kon SC Gastel nog aardig verbloemen dat het niet sterk was vandaag. Na 10 minuten was daar zelfs een moment waarop de bezoekers misschien wel een penalty verdiend hadden. Maar na 20 minuten was het gedaan met SC Gastel en sneed Zundert met een regelmaat van ongeveer 20 minuten door de boterzachte defensie van SC Gastel heen. In de 21e, 45 en 67e minuut was het raak voor Zundert. Pas in de 89e minuut wist SC Gastel hier iets tegenover te zetten. De ingebrachte Devin Krijnen liet zien waar hij goed in is als de bal juist voor komt. Met het hoofd maakte Devin de 3-1. SC Gastel leek nog even op te veren maar kreeg keihard het deksel op de neus want in de resterende tijd, inclusief blessuretijd, wist Zundert nog 2x te scoren.

Geen beste dag dus voor de Gastelaren maar in de competitie blijkt alles nu nog dichter in elkaar te schuiven. SC Gastel vindt zichzelf terug op de 5e plek maar de bovenste acht ploegen staan met 2 punten verschil allemaal nog erg dicht bij elkaar. Volgende week wacht SC Gastel de lastige uitwedstrijd naar Zeeuws-Vlaanderen tegen vv Hulst.