Opening expositie Brou-art. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Opening expositie Brou-art. FOTO YVONNE VAN EGMOND Yvonne van Egmond

Duurzaamheid, exposities en workshops in bibliotheek

HALDERBERGE - De maand november staat in het teken van Duurzaamheid. Tijdens de campagne ‘Nederland Leest’ ontvangt u bij een bezoek aan de bibliotheek gratis een exemplaar van het boekje ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers. Breng dus snel een bezoek aan de bibliotheek in Oudenbosch of de haal & brengpunten in Hoeven en Oud Gastel.

Duurzaamheid is ook een goede reden om Jac Brouwers van Brou-art het podium te bieden. Hij heeft bijzondere belangstelling voor oude gereedschappen en werktuigen. Van 1 t/m 30 november exposeert hij zijn smeedwerk van oude gereedschappen in de bibliotheek VANnU. In deze expositie laat Jac de gerecyclede gereedschappen weer tot leven komen in fantastische wezens. Zijn werk kenmerkt zich door de zwarte coating met koperen details, elk object heeft een naam. Voorheen exposeerde Brou-art de werken in een natuurlijke omgeving, maar ook in een serre, hal of binnen in de bibliotheek komen deze werken prachtig tot zijn recht. De kunstwerken zijn de hele maand tijdens de openingstijden te bezichtigen.

Knutselen
Zwerfafval veroorzaakt de plastic soep in onze oceanen. Om kinderen het belang van een schone leefomgeving te laten inzien, organiseert Charlotte Maas in samenwerking met Bibliotheek VANnU een knutselactiviteit met zwerfafval. Op vrijdag 15 november van 16.00 tot 17.00 kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar onder leiding van Charlotte Maas hun eigen Afvalmonster maken.

Jonge kunstenaars
Op woensdag 27 november van 15.00 uur tot 16.15 uur zijn de jonge kunstenaars in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar welkom voor een workshop van À la Prima in de bibliotheek. We gaan samen al knippend, scheurend en plakkend een kunstwerk maken van oude spulletjes. Deze workshop staat ook in het teken van duurzaamheid, dus heb je zelf iets moois om aan je eigen kunstwerk toe te voegen, neem dat dan mee! Bijvoorbeeld een los kraaltje, een stukje stof, een oud schroefje of….?? Alles mag, als het maar gebruikt is.
Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden bij de balie of op oudenbosch@bibliotheekvannu.nl. [l]