Receptenwedstrijd tijdens de kookboekenweek

OUDENBOSCH - Van 8 t/m 17 november is het Kookboekenweek. Een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: allemaal te zien, te proeven en te beleven in je boekhandel en bibliotheek.

Kookboeken doen het al een aantal jaren ontzettend goed in Nederland. Dit jaar doen kookboeken het zowel in afzet als omzet beter dan de markt. Zo steeg de verkoop van kookboeken het afgelopen jaar (in omzet) ten opzichte van het jaar hiervoor met 4,2% *. Of dat nou dieet gerelateerde kookboeken zoals Slimmer slank met Sonja van Sonja Bakker, gezonde receptenboeken of een echt chefs kookboek zoals Jamie’s VEG van Jamie Oliver of Simpel van topchef Yotam Ottolenghi zijn, kookboeken blijven zeer populair op de Nederlandse keukentafel.

De bibliotheek is benieuwd naar jouw favoriete recept. Waarom is juist dat ene recept speciaal voor je? Heb je er een bijzondere herinnering aan of is het ultiem comfortfood? Vertel het ons. Lever tijdens de Kookboekenweek je recept mét motivatie in bij de bibliotheek en ontvang gratis een kookboekenweek magazine (op=op). Uit de ingeleverde recepten trekken we op 18 november een winnaar! De winnaar wint een glossy Delicious magazine. [l]