SC Gastel richt zich op in Hulst

OUD GASTEL - Op 'n heuse “zomerse” zondag liet de zon zich van haar beste kant zien. De zon leek ook meteen te gaan schijnen voor SC Gastel want al snel kwam het op 0-1. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. HVV wist de grip op de wedstrijd in handen te nemen.

In de 19e minuut mocht de thuisclub een vrije trap nemen op zo'n 20 meter van het SC Gastel doel. De bal spatte uiteen op de lat en de HVV spits kon de 1-0 binnenkoppen. Niet veel later zorgde een miscommunicatie in de verdediging voor een vrije doortocht van een HVV aanvaller, deze aarzelde niet en schoof de 2-0 onder doelman Coert door. SC Gastel was in mineur 2-0 achter en nog maar 45 minuten te gaan. Eerst was daar de rust en trainer Johan van Batenburg wist zijn ploeg te overtuigen van het nog niet kansloos zijn in de wedstrijd. SC Gastel stond dan wel 2-0 achter maar was niet weggespeeld. Trainer Van Batenburg wisselde 2x in de rust en liet zijn ploeg va-banque spelen.

SC Gastel kwam gedreven maar ook getergd uit de kleedkamer en overklaste HVV volledig. Kort na rust de eerste SC Gastel goal. Een speler van HVV maakte hands in het strafschopgebied. Harm Lambregts scoorde de penalty 2-1. Kort hierna maakte Wesly Forster met het hoofd 2-2. Opeens waren de ploegen weer in evenwicht. SC Gastel rolde over HVV heen nu Matthijs scoorde 2-3 en HVV hapte naar adem. Wesley Forster tekende zijn tweede van de middag aan 2-4. Uiteindelijk maakte ook Matthijs zijn tweede van de middag 2-5. Een trotse Johan van Batenburg: " Een ongelofelijke tweede helft, dit is het SC Gastel wat ik wil zien!"

Volgende week spelen de rood-zwarten uit bij JEKA een bekerduel. Daarna staat de eerste Halderbergse clash van dit seizoen op het programma, zondag 24 november 14:30u Sportpark Blankershove.