DEVO onderuit tegen 12 man

BOSSCHENHOOFD - Afgelopen zondag kon Devo de 1e prijs van het seizoen binnen halen namelijk de 1e periode. Tegenstander NVS had ook nog kans op de 1e periode als Rimboe punten zou verspelen en NVS winnend van het veld gaat.

Rond 14:15uur kwamen de vele aanwezige supporters van zowel NVS als DEVO op het terrein van NVS. Toen de arbiter de pas controle uitgevoerd had konden beide teams richting het veld en werden getrakteerd op mooi vuurwerk langs het veld. Op een zeer slechte kunstgrasveld wat bedekt was met een laag blad van de bomen kwam DEVO na zo'n 7 minuten spelen op een 1-0 achterstand nadat NVS een strafschop had gekregen. Het was erg lastig voetballen op het kunstgras, na de 1-0 was DEVO de betere ploeg en kwam verdiend op gelijke hoogte nadat het eerder een strafschop had gemist schoot Rick van Batenburg uit een geweldige actie raak 1-1. Voor rust had DEVO tot 2 maal toe pech door de lat en paal te raken. Ruststand 1-1.

Na de thee begon DEVO goed aan de 2e helft en kreeg het een paar goede kansen, maar steeds stond de doelman van NVS in de weg. Daarna was het de scheidsrechter die de wedstrijd naar zich toe trok en veelal verkeerde beslissingen maakte op het veld en het niet kon belopen om het allemaal goed te zien. Rond de 60e minuut dacht iedereen aan een buitenspel goal van NVS , maar tot ieder verbazing keurde de arbiter de goal goed en kwam DEVO op een onverdiende 2-1 achterstand. Niet veel later werd het nog erger voor DEVO nadat een speler van NVS op een Theatrale manier naar de grond ging in het 16 meter gebied en de scheidsrechter nog lopend op de helft van NVS trapte erin en kende een strafschop toe 3-1. Kort voor tijd kreeg NVS nog een onterechte strafschop en werd het 4-1 voor NVS. De geflatteerde nederlaag is erg zuur voor DEVO omdat Devo dat 7 wedstrijden bovenaan heeft gestaan en de periode titel in de hand had. Het werd helaas ontnomen door slecht leidende scheidsrechter deze middag.