Waar is het grote boek van Sinterklaas?
Waar is het grote boek van Sinterklaas?

Filmtheater Fanfare

OUDENBOSCH - Waar is het grote Boek van Sinterklaas? Maar eerst een Scandinavische film die boven het maaiveld uitsteekt, waarin we kennis maken met de ontberingen van het leven op het platteland in 1850. Before the frost op donderdag 21 november om 20.15 uur.

Al aan het begin van de winter doen mislukte oogsten zich gelden. De al wat oudere, zelfstandige boer Jens en zijn familie staan er erg slecht voor, zeker als gevreesd wordt voor weer een heftige winter. Een van de oplossingen zou zijn als zijn dochter Signe zou trouwen met de zoon van de buren met de boerderij als ‘bruidsschat. Als een rijke boer uit Zweden echter een deel van zijn land wil overnemen, geeft de koppige Jens aanvankelijk niet toe. Later zal hij zelfs zijn dochter onderdeel van de deal maken, zonder dat zij daar trouwens vanaf weet…

Denemarken 2019. Regie: Michael Noer. Met: Jesper Christensen, Ghita Nørby e.a.

Waar is het grote Boek van Sinterklaas?

Zondag 24 november 14.00 uur

De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond? Vast wel. Ook zullen enkele Pieten van de Pietenchaos uit Zevenbergen langskomen.

Nederland 2019. Regie: Armando de Boer. Duur: 67’. Met: Carlo Boszhard, Irene Moors e.v.a.

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7 Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl. [l]