SC Gastel bekert verder

OUD GASTEL - Trainer Johan van Batenburg had weer twee talenten uit de Gastelse jeugdafdeling opgenomen in de selectie. Bas van Oers en Thijmen Willemsen zijn maar liefst de zevende en achtste jeugdspeler die debuteren in de Gastelse hoofdmacht sinds Johan aan het roer staat van de SC Gastel selectie.

SC Gastel was dus met een jonge ploeg afgereisd naar het mooie complex van JEKA in Breda. Het natuurgrasveld was echter hobbelig en lastig bespeelbaar. SC Gastel leek er het minste last van te hebben want al in de eerste minuut kreeg Devin een dot van een kans. Zo volgde er in de eerste helft nog een stuk of zeven. Eerst was daar onzorgvuldigheid in de eindpass, daarna lieten de voorzetten te wensen over en tot slot bleek de afronding te falen. SC Gastel kreeg in de eerste helft maar liefst 7 doelkansen. De bezoekers speelden dan ook superieur. Het veldoverwicht, de onderscheppingen, de strijdlust alles viel in het voordeel van de Gastelaren. Zowel doellijntechnologie, VAR en buitenspelhulpmiddelen worden niet gebruikt in het amateurvoetbal maar duidelijk was wel het verschil in balbezit de eerste helft 30% om 70%, in het voordeel van de bezoekers.

In de rust waarschuwde trainer Van Batenburg voor het spreekwoordelijke deksel op de neus, wanneer een doelpunt uit zou blijven.

In de 10e minuut na rust werd de ban gebroken. Geheel in de stijl van het jaargetijde stoomde Richard als een heuse stoomboot op langs de zijlijn, kaatste 1 keer en stoomde verder het JEKA strafschopgebied in, 0-1. Een goed scenario voor de bezoekers die niet meer de hegemonie van de eerste helft hadden maar nog steeds het betere van het spel hadden. JEKA moest meer risico nemen maar telkens was daar de stabiele SC Gastel verdediging weer die vakkundig ingreep. Op het middenveld combineerdeSC Gastel goed. Twintig minuten voor tijd zette Jurgen Buuron voor, kopte Matthijs Nagtzaam door en kon Sjoerd van den Eijnden in de bal lopen om het laatste zetje te geven. De al eerder genoemde doellijntechnologie werd in deze situatie resoluut waargenomen door de scheidsrechter zelf. Die beoordeelde vanaf de achterlijn de bal als de doellijn te hebben gepasseerd. 0-2 voor SC Gastel, al was heel JEKA het hier niet mee eens. JEKA begon een alles of niets offensief en profiteerde 1x van een slordigheidje bij SC Gastel 2-1. Desondanks hield SC Gastel het hoofd koel en trainer Johan van Batenburg gaf de youngsters Bas en Thijmen speeltijd. Bas was nog dicht bij een doelpunt maar kwam een haarlengte tekort om de bal tegen het net te koppen. SC Gastel hield uitstekend stand tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Het slotakkoord was van Coert die zich voor de bal wierp in een laatste ultieme poging van JEKA om het doel te treffen. Trainer van Batenburg en zijn staf kijken met een goed gevoel vooruit naar de clash van Halderberge, zondag aanstaande SC Gastel-Hoeven, sportpark Blankershove 14:30 uur.