Twirlers Mobile naar NK

BOSSCHENHOOFD - In het weekend van 16 en 17 november gingen zes leden van twirlvereniging Mobile uit Bosschenhoofd naar Almere om deel te nemen aan de voorrondes van het NK Twirling.

Ze hadden zich hiervoor geplaatst door tijdens het afgelopen seizoen minimaal twee keer plaatsingspunten te behalen. In elke categorie wordt tijdens de voorronde gestreden om een plek bij de beste 15, die mogen naar het NK.

Carmen Martens mocht voor het eerst deelnemen aan de voorrondes. In de preteenklasse 1 baton was ze dan ook heel blij met haar 20e plaats. Carlijn Maatjens en Amy Sebregts hadden een erg sterke juniorencategorie, tussen 42 deelnemers behaalden ze een mooie 27e en 34e plaats. De seniorklasse telde nog meer deelnemers: 55. Nelleke Geleijnse was in deze klasse erg tevreden met haar 43e plaats, evenals Lindsay Hornstra met plaats 34. Gail Heeren mocht in de 1baton klasse naar voren komen, hoewel ze geen foutloze routine had neergezet, wist ze wel een 8e plaats te behalen. Daarmee is ze door naar het NK.

Bij het onderdeel 2baton kwam Gail ook uit in de seniorenklasse. Ook daar mocht ze naar voren komen. Met een vijftiende plaats gaat ze ook in deze klasse door naar het NK.

Tot slot deed Lindsay Hornstra mee in het onderdeel dance twirl senior. Ook in deze klasse waren maar liefst 47 deelnemers. Lindsay danste de routine goed uit, wat de jury beloonde met de vijfde plaats. Ook Lindsay gaat dus door naar het NK!

Met drie NK plekken op zak en vijf andere goede resultaten, kijkt Mobile terug op een geslaagde voorronde.[l]