Alzheimer Café Halderberge

OUDENBOSCH - Het Alzheimer Café Halderberge vindt weer plaats op maandag 2 december. Johan van Oers, schrijver van boeken over dementie, zal spreken over het thema: “Moeder weer meisje…”

Johan van Oers vertelt over zijn moeder, die leed aan de ziekte van Alzheimer. In zijn voordracht schetst en duidt hij het ongelijke gevecht dat zijzelf en het hele gezin is aangegaan. Als professional in de zorg voor personen met dementie, hinkt Johan op twee benen: aan de ene kant de zoon die zijn moeder langzaam ziet ‘verdwijnen’, aan de andere kant de zorgverlener die, voor de ‘patiënt’ in zijn moeder, haar levenskwaliteit wil bewaken. Een gevoelig balanceren op het koord tussen nabijheid en afstand. Johan van Oers heeft een bijzondere verteltrant. Dit wordt een avond, die u niet mag missen.
Het Alzheimer Café Halderberge is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom; het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het Alzheimer Café vindt plaats in Steunpunt voor Ouderen Saint Louis, Aloysiushof 70, 4731 PL Oudenbosch. De toegang is gratis. [l]