Boekenvoordeel wil in pand Aldi centrum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Aldi kan zo goed als zeker beginnen met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het Handelscentrum aan de Bosschendijk. De komst van Boekenvoordeel naar het pand in het centrum maakt dit mogelijk. In maart beslist de raad of ze groen licht geeft voor het tijdelijke onderkomen aan de Nijverheidsweg pal achter de beoogde nieuwe stek.

Op 14 maart 2018 is al een overeenkomst gesloten met Aldi voor het realiseren van een nieuwe supermarkt aan de Bosschendijk in Oudenbosch. Belangrijk hierbij was dat er een goede invulling gevonden moest worden voor de achterblijvende locatie aan de Oost-Vaardeke. Die invulling werd in eerste instantie gevonden in de Op = Op Voordeelshop. Omdat zij geen jaren wilde wachten, zou de Aldi tijdelijk in een pand trekken aan de Nijverheidsweg om vervolgens door te schuiven naar de nieuwe winkel aan de Bosschendijk. Maar door het faillissement van de Op = Op Voordeelshop, was de verhuizing van de Aldi even van de baan. Tot nu.

"Met de komst van Boekenvoordeel B.V. wordt aan deze bepaling voldaan, waarmee de gecoördineerde procedure kan worden gestart", stelt het college van burgemeester en wethouders nu. De gemeenteraad wordt nu gevraagd om zich uit te spreken over het plan, evenals de voorziene tijdelijke locatie. Dit gebeurt vermoedelijk in maart, nádat het plan zes weken ter inzage heeft gelegen zodat bezwaarmakers aan de voorkant al hun stem kunnen laten horen. Gaat de raad akkoord, dan wordt er gekeken naar de tijdelijke locatie voor de Aldi aan de Nijverheidsweg. Er is veel tegenstand, met name vanuit de lokale ondernemers. [l]