Wethouder Hans Wierikx spreekt de aanwezigen toe.
Wethouder Hans Wierikx spreekt de aanwezigen toe. FRANS APPELBOOM

WOS Halderberge trots op klankbordgroep

HALDERBERGE - Op woensdagavond 20 november heeft WOS Halderberge de kick-off van de nieuwe klankbordgroep beleefd. Deze historische avond maakt WOS Halderberge trots. Voor een goedgevulde zaal in het Veerhuis in Oud Gastel is de aftrap gegeven van de klankbordgroep. Er is een demonstratie gegeven van de werkwijze en er is toelichting gegeven over het belang van de mening van de inwoners van gemeente Halderberge.

Na het welkomstwoord van zowel Wethouder Hans Wierikx als Fractievoorzitter Carel Roovers is de digitale klankbordgroep in werking getreden. Met een voorbeeld-digitale vragenlijst is deze avond getoond op welke wijze de deelnemers maandelijks hun mening kunnen geven over diverse vragen en stellingen. Deze werkwijze leidt tot betrokken inwoners. Nieuwe ideeën en discussies gaven duidelijk aan, dat deelnemers aan de klankbordgroep enthousiast zijn en erg gemotiveerd om mee te denken.

Door de fractievoorzitter is aan de deelnemers uitgelegd, hoe de uitkomsten van de vragenlijsten mede bepalen wat de acties van WOS Halderberge binnen de gemeenteraad zullen zijn. Uiteraard is daarbij benadrukt, dat de mening van de inwoners van onze gemeente voorop staat. De aanwezige deelnemers vertegenwoordigen de inwoners van onze gemeente en hebben niet per definitie politieke ervaring. Middels deelname aan onze klankbordgroep is het als inwoner mogelijk je eigen stem te doen gelden en een verschil te maken. Meer info over de klankbordgroep: voorzitter@woshalderberge.nl. [l]