Einde herfstcompetitie voor Hockeyclub Oudenbosch

OUDENBOSCH - Afgelopen weekend was het laatste volledige programma op het veld, alleen heren 1 speelt donderdagavond 28 november nog om 20.30 thuis tegen Push 7 en moet vrijdagavond nog naar Terneuzen voor de wedstrijd tegen Olympia 1.

Een paar teams hadden nog kans om Herfstkampioen te worden, maar helaas lukte dat niet. MC2 was er het dichtst bij, een gelijkspel uit tegen Breda C7 was genoeg voor de titel maar op onverklaarbare wijze verloren zij met 7-1 en dus werden zij tweede.

Ook tweede werd MD1 dat een moeilijke wedstrijd had tegen DDHC D2 dat al snel op 1-0 voor kwam. Voor rust werd het 1-1 en daarna scoorden de meisjes nog eenmaal en behaalden zo een benauwde zege, maar wel een goed resultaat.

JB1 werd na een 7-1 overwinning tegen Waalwijk/DES B2 tweede op basis van doelsaldo. Toch ook een mooi slot van de competitie.

Ook MC1 werd tweede, zij wonnen met 6-0 van Breda C6 dat vooral na rust veel doelpunten tegen kreeg. Alleen Tempo was te sterk in deze poule.

Beide MB-teams hadden het moeilijk deze competitie, MB1 verloor uit met 1-0 van kampioen HSD B2 maar MB2 won wel met 4-3 van Warande B4.

JC1 eindigde als derde, zij wonnen 3x maar verloren wel 2x met ruime cijfers, nu met 12-3 van Pelikaan C3.

MA1 verloor uit met 4-0 van Tilburg A7 en MA2 wist thuis met 3-1 van Etten Leur A4 te winnen. Beide A-teams zitten dit seizoen voor het eerst in een poule die tot half juni doorloopt.

Bij de jongste jeugd won M8E1 uit tegen Pelikaan E8 met 6-0 en J8E1 was met 7-1 te sterk voor Breda E8. Beide teams verloren 1x. J6E1 sloot de competitie af met een 4-0 nederlaag tegen Rapide E6. M6E1 was vrij.

Zondag behield Dames 1 de koppositie al ging dat niet van harte. Al snel stonden de dames met 2-0 achter tegen Shot D5. De studenten uit Tilburg waren duidelijk beter. Door een lucky kwamen de dames op 2-1 en liepen daarna nog uit tot 4-2. Na rust werd het nog 5-2 maar Shot gaf niet op en scoorde nog tweemaal maar D1 scoorde ook nog en zo werd het een toch wat moeizame overwinning.

D2 won de inhaalwedstrijd tegen Breda D8 na een 3-0 voorsprong bij rust met 3-1 en waren net voor de invallende mist klaar.

De Veteranen hadden geen moeite met Zevenbergen B dat met 9-0 klop kreeg, de veteranen profiteerden vooral van de ruimte die zij op het middenveld kregen.

Heren 1 had, met een paar dames als invalsters, pech tegen Pelikaan 2 dat met 4-0 voorkwam maar vooral in het laatste kwart het heel moeilijk had, twee tegentreffers moest incasseren en geluk had dat de keeper een aantal keren redding bracht. Achterin bij Pelikaan lag het helemaal open. Een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest.

Aanstaand weekend begint voor Dames 1 al de zaalcompetitie. Zij spelen om 13.15 en 14.05 in Dongen hun wedstrijden tegen Gilze Rijen 3 en Liberty 4.[l]