SC Gastel en Hoeven delen de punten

OUD GASTEL-Hoeven was strijdbaar naar Gastel gekomen. Met een half dozijn gelijke spelen en één verliespartij was Hoeven gebrand op een goed resultaat, om maar niet in de onderste helft van de ranglijst terecht te komen.

SC Gastel werd in het begin dan ook flink vastgezet op eigen helft. Hoeven had het betere van het spel maar SC Gastel deed zeker niet onder qua kansen. Schoten van Robin en Matthijs troffen net geen doel. In de 26e minuut was het Hoeven wat op voorsprong kwam. De opkomende middenvelder van de blauwen wist aan de linkerkant in balbezit te blijven, ging naar binnen en plaatste de bal afgemeten aan de binnenkant van de paal van het SC Gastel doel. 0-1. SC Gastel was enigszins verbouwereerd en speelde veel achteruit met een daaropvolgende lange bal. In de tweede helft een getergd SC Gastel. De thuisploeg was feller en wilden niet Hoeven met de winst ervandoor laten gaan. Hoeven daarentegen was erg gevaarlijk in de counter. Een kwartier voor tijd wisselde trainer Johan van Batenburg kort na elkaar en bracht drie nieuwe krachten in. Dat bleek zich uit te betalen. De jarige en ingevallen Devin kreeg op rechts de bal en wist deze laag voor het Hoevense doel te brengen. Een andere invaller, Wesley Forster, wist met een bekeken lage bal de doellijn te passeren en scoorde de 1-1.

Hoeven kreeg geen vat meer op SC Gastel en schakelde fysiek nog een tandje bij. SC Gastel liet zich niet opzij zetten maar had het toch lastig met de gevaarlijke aanvallen van Hoeven.

Nadat de figuurlijke kruitdampen waren opgetrokken en de letterlijke mist bezit over het veld nam, konden de ploegen zich vinden in de puntendeling. 1-1 voelt als een terechte uitslag.

Volgende week het volgende deel van de Halderbergse derby: Victoria' 03-SC Gastel in Oudenbosch 14.30 uur.