Regelmatig worden in het buitengebied van Halderberge jerrycans met chemisch afval gevonden. ARCHIEFFOTO
Regelmatig worden in het buitengebied van Halderberge jerrycans met chemisch afval gevonden. ARCHIEFFOTO

Weer vaten en jerrycans met
drugsafval in sloot Oud Gastel

OUD GASTEL - De politie heeft zaterdagmiddag twintig vaten en jerrycans met vermoedelijke drugsafval aangetroffen in een sloot aan de Holstraat in Oud Gastel. De sloot werd gecontroleerd maar het water bleek in orde te zijn.

DOOR VERA DE GEUS

Zaterdag rond 14.45 uur troffen surveillerende politieagenten een aantal vaten met vermoedelijke drugsafval aan in een sloot aan de Holstraat. Zij alarmeerden andere hulpdiensten, die ook ter plekke kwamen. De brandweer constateerden dat één van de in totaal twintig vaten en jerrycans nog open was. Daarom werd de sloot afgedamd. Uit onderzoek bleek het water in orde te zijn.

Onderzoek

Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om het drugsafval weg te halen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het drugsafval.

Vaatjes

Opvallend is dat er de afgelopen weken meerdere drugsdumpingen zijn gedaan. Zo is de politie nog steeds op zoek naar getuigen van een dumping in Hoeven. Daar werden op verschillende plekken jerrycans met drugsafval gedumpt. 8 november werden in een sloot aan de Brede Balrouw elf vaatjes aangetroffen. In de vaatjes zat vermoedelijk chemisch afval dat afkomstig was van de productie van synthetische drugs. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te doen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten geruimd.

Oude Bredase Postbaan

Een dag later werd een tiental jerrycans met chemisch afval aangetroffen op de weg naast de Oude Bredase Postbaan. Deze keer stonden de vaatjes in de berm. 15 november werden langs B-weg vijf jerrycans gevonden. Daarna zagen brandweerlieden dat er een paar honderd meter verder nog meer was gedumpt. Zowel de politie als de gemeente zet nu extra in op het voorkomen van dumpingen. [l]