Gastels Amusant in de Laurentiuskerk
Gastels Amusant in de Laurentiuskerk Foto:

Rob van de Geijn en Opus 165 te gast bij Amusant Gastels

OUD GASTEL - Op zaterdagavond 14 december zal in Oud Gastel voor de 11de keer Amusant Gastels plaatsvinden, georganiseerd door Gastels Fanfare. Het thema van deze avond is: The most wonderful time. Het wordt een swingende avond waarop enkele Jazzy Kerstnummers niet zullen ontbreken.

Jazzy is een stijl die Rob van de Geijn als geen ander beheerst. Rob groeide op met de sax en piano van pa Ton in huis. Ook de contrabas van oom Hein, lang vaste begeleider van Toots Thielemans, was nooit ver uit de buurt. "Ik had de luxe om in De Muze, de school van mijn pa, overal in en uit te kunnen lopen en op speelse wijze lesjes piano, tekenen, musical, zingen en dansen te volgen. Omdat de dansjuf zei dat ik met dat aspect meer moest gaan doen, deed ik auditie en ben ik op de dansacademies van Tilburg en Rotterdam terecht gekomen.” De laatste jaren danst hij minder intensief. De focus ligt meer op begeleiden en choreografie. Tegenwoordig is Rob vaak zingend op het podium te vinden, zo ook op 14 december.

Roosendaalse koor Opus 165
Dit is een enthousiaste zanggroep bestaande uit ongeveer 20 mannen en vrouwen. Ze zingen graag een breed repertoire, dat gaat van pop tot close-harmony en van jazz tot musical muziek. Opus165 staat voor kwaliteit; naast gezelligheid die samen zingen met zich meebrengt, staan zij voor goed uitgevoerde muziek. Emotie overbrengen, het vinden van de juiste balans, een verhaal vertellen. Dat is het ultieme doel. Onder leiding van Pascale De Turck, werken ze nu al 10 jaar om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken.

De derde gaste van deze avond is Marieke Ewoldt. Dat Marieke (1992) uit Klundert zangeres zou worden, was voor niemand uit haar omgeving een verrassing. Op de basisschool had ze de solopartij bij het koor en op de middelbare school won zij talentenjachten. Haar warme stem is inmiddels een vast ingrediënt van de concerten van muziekvereniging Determinato uit Klundert. Dat Marieke’s zangkunsten goed samengaan met een fanfare heeft ze dus al vaker laten zien. Het belooft weer een prachtige avond te worden met deze gasten en natuurlijk amuses in de pauze voor het publiek.
De avond wordt geopend door de jeugd van SpelenderwijZ en EigenwijZ, onder leiding van hun nieuwe dirigente Karlijn Dingemans, waarna dirigent Jurgen Damen voor Gastels Fanfare het stokje overneemt.

Sprookjesachtig theater
De locatie van deze mooie avond is de prachtige Laurentiuskerk in Oud Gastel die speciaal voor dit evenement wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig theater. De kaarten voor Amusant Gastels zijn te verkrijgen bij de Martwienkel, Markt 5 in Oud Gastel en bij Onder de Toren, Kerkstraat 1. Natuurlijk zijn ze ook via de site van www.gastelsfanfare.nl te bestellen. De avond begint om 19.30 uur. [l]