Speciaal voor de avond geformeerd klarinetkwartet speelt een paar prachtige werken.
Speciaal voor de avond geformeerd klarinetkwartet speelt een paar prachtige werken. Foto:

Club van 100 schenkt
instrumenten

OUDENBOSCH - Vrijdag 29 november was het 'De Kroon Avond', die voor de 8e keer gehouden werd bij Hotel-Restaurant de Kroon in Oudenbosch. De avond werd geopend door voorzitter Louis Klasen en na de mooie woorden van wethouder Hans Wierikx kon men gaan genieten van een 5 gangen Walking-Dinner, dat bereid was door Kees de Bruin.

De avond werd opgeluisterd door het duo Mid-Live, bestaande uit de rasmuzikanten Ton Laros en Cor Kuyer. Om 19.30 was er eens speciaal moment en kon de voorzitter melden, dat er dit jaar 4 nieuwe klarinetten geschonken zijn. Daarvoor vroeg hij de secretaris van de Oudenbossche Harmonie Marcellino Otten naar voren en deze overhandigde de klarinetten aan het speciaal voor deze avond geformeerde klarinetkwartet, bestaande uit: Nelleke van Aken, Liselot van Aken, Erica v.d. Bom en Willemijn van Spaandonk. Ze speelden een paar prachtige werken, waarbij zowel de kwaliteit van de muzikanten als die van de klarinetten goed tot uiting kwamen.

Op de tonen van het duo Mid-Live werd er vervolgens gedanst en kwam o.a. de muziek uit de jaren 60 en 70 weer opnieuw tot leven.

Het werd een fantastische avond en het bestuur van de Club van 100 uitte haar dankbaarheid, dat mede dank zij de begunstigers het ook dit jaar weer mogelijk was geweest om de harmonie van goede instrumenten te kunnen voorzien. Met de schenking was namelijk een bedrag gemoeid van € 8.500 en daarmee is er sinds de oprichting van de Club van 100 nu ca € 75.000 in totaal geschonken.

Ook u kunt natuurlijk begunstiger worden van deze mooie stichting. U kunt zich daarvoor opgeven via de mail: clubvan100@oudenbosscheharmonie.nl[l]