SC Gastel wint de derby van Halderberge

OUD GASTEL - In de derde klasse van het zondagvoetbal geven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Drie Halderbergse ploegen strijden bovenaan mee. Vandaag opnieuw een Halderbegse derby op het programma. SC Gastel ging op bezoek bij de buren uit Oudenbosch.

Het was een koude zondagmiddag in Oudenbosch en al na 5 minuten leken de Victorianen te bevriezen. Harm gaf een steekbal op Jurgen en deze gaf vanaf de rand van het zestienmetergebied een perfecte voorzet op Matthijs. Deze torende hoog boven iedereen uit en knikte de 0-1 met het hoofd binnen. Victoria wist echter de wedstrijd te kantelen. Op het middenveld werd meer en meer de strijd gewonnen door de thuisploeg en in de 25e minuut was het dan ook raak. De verdediging van SC Gastel stapte uit maar miste de bal. De counter van Victoria bleek effectief. Coert kwam nog snel en ver zijn goal uit maar bereikte de bal niet, de bal werd breed gelegd en de Victoria spits kon simpel intikken 1-1.

In de 5e minuut na de pauze scoorde Victoria maar de Gastelse assistent-scheidsrechter was attent en constateerde buitenspel. Geen voorsprong dus voor de thuisploeg. SC Gastel was gewaarschuwd. Een kwartier na rust was daar een puntgave voorzet van Davey Forster en Sjoerd van den Eijnden wist de bal koppend achter de Victoria doelman te plaatsen 1-2. Victoria lag op haar rug maar weigerde te capituleren. Met name Jules Voogd, de rechtervleugel speler van Victoria, had het regelmatig aan de stok met de Gastelaren. In de 30e minuut na rust schoot Matthijs vanuit de tweede lijn op de goal maar de grensrechter van VIctoria oordeelde dat een SC Gastel speler hinderlijk in de baan van het schot stond. Het doelpunt werd dus afgekeurd. Victoria ging wanhopig op zoek naar de aansluiting. Een kwartier voor tijd wist Devin Krijnen uit een corner handig de bal door te tikken waardoor Sjoerd van den Eijnden eenvoudig de bal binnen kon tikken. 1-3. SC Gastel zat op rozen en gaf de wedstrijd ook niet meer uit handen. Victoria kreeg nog wel enkele kansen maar SC Gastel controleerde het spel.