Afbeelding
Foto:

Kinderburgemeester: 'Ik was verdrietig, maar ook dankbaar dat ik haar een half jaar heb meegemaakt'

HALDERBERGE - Op social media reageren veel inwoners vol medeleven op het vertrek van Jobke Vonk-Vedder als burgemeester van Halderberge. Velen dragen haar een warm hart toe en dat doet ook kinderburgemeester Minke Laros:

"Op de dag dat ik verkozen werd tot kinderburgemeester van Halderberge, had ik in mijn presentatie staan dat ik graag meer wilde weten over het werk van een burgemeester en dat ik het werk van een burgemeester meer onder de aandacht van de inwoners van de gemeente wilde brengen."

"Mijn kennismaking met haar was warm en hartelijk. In het half jaar dat ik nu kinderburgemeester ben heb ik van dichtbij mogen zien hoe onze burgemeester werkt. Ik kan vertellen: het is sowieso geen 8 tot 5 baan. Burgemeester ben je dag en nacht. Keihard werken om in alle kernen van de gemeente te doen wat nodig is, is niet altijd een even makkelijke taak. Ik hoorde woensdagochtend van haar vertrek. Ik was boos en verdrietig, maar ook dankbaar dat ik samen met haar een half jaar heb mogen lopen."

"Het was een tijd om nooit meer te vergeten. Onze boom geplant samen met mister Thorthon, onze trip naar Waalre, samen naar de Meeshoeve, de uitreiking van de Halderbergse cultuur prijs, mooie momenten. Ik heb er van genoten. Ik hoop u ook?", zo schrijft Minke.
"Dankjewel Jobke, voor een kijkje in uw wereld en voor alle mooie momenten. Ik zie u 2 Januari voor de welverdiende knuffel. Lieve Groet, Minke." [l]