Uitslagen competitie Badmintonclub Hoeven

HOEVEN - In de vroeg koude zondagochtend trok ons 1e team naar het Zeeuwe Kamperland voor hun wedstrijd tegen het 1e team van SVNB.

In de wetenschap dat er thuis gewonnen was met 5-3 reisden ze met vertrouwen af om weer flink te scoren. Helaas viel dat in de praktijk een beetje tegen want de herendubbel van Peter & Patrick werd royaal in 2 sets verloren, niet omdat de tegenstander zo goed was maar omdat onze heren er geen pepernoot van bakten om in Sinterklaastermen te blijven deze periode. Ook de damesdubbel werd door Maud & Melissa verloren al moet gezegd worden dat hiervoor wel een 3e set noodzakelijk was voor de tegenstanders. Nog flink de smoor in hebbend begon Peter vervolgens aan zijn singlepartij en deze liep een stuk beter als de dubbel. Al verloor hij de 1e set nipt in de verlenging ging hij niet bij de pakken neerzitten en won vervolgens de 2e set. Een spannende 3e set moest uitsluitsel bieden en helaas trok Peter met 23-21 toch net aan het kortste eind. Op de baan daarnaast was Nicole met haar singlepartij bezig maar was ze zelf haar grootste tegenstandster daar ze niet meer in staat bleek om een fatsoenlijke service te slaan en daarmee continue de regie uit handen gevend. Nicole blijkt al een aantal weken de Yips te hebben oftewel een psychische blokkade die haar het serveren moeilijk maakt. Resultaat een verliespartij in 2 sets al was de score nog draaglijk omdat de rallys vaak wel in haar voordeel uitpakten. Melissa mocht vervolgens proberen om een punt te scoren in haar singlepartij echter ook haar was het niet gegund ook al won ze de 1e set nog wel. De volgende 2 sets vielen helaas in haar nadeel uit waardoor het verlies door een 5-0 tussenstand al definitief was. Dat Patrick vervolgens zijn singlepartij, weliswaar wel in de gebruikelijke 3 sets, wist te winnen was voor niets meer als de spreekwoordelijk eer. De mixen van zowel Maud & Patrick als Peter & Nicole werden namelijk ook beiden verloren al wisten Nicole & Peter er nog een set in hun voordeel uit te slepen. Eindresultaat dus een teleurstellende 7-1 nederlaag en genoeg stof tot nadenken voor de volgende wedstrijd.

BC Hoeven 4

BC Hoeven 4 speelde zaterdag tegen het hoog geplaatste BC Batho 2 uit Tholen. De dubbel van Letty en Colinda werd nipt verloren in 3 sets , terwijl Jan en Matthijs verloren in 2 sets. Bij de enkel partijen verloren Colinda Jan en Matthijs in 2 sets , maar Letty haalde weer een punt binnen door te winnen in 2 sets. Zowel de mix van Letty en Matthijs als van Colinda en Jan werden beiden verloren in 2 sets. Einduitslag 7-1. Top gedaan Letty toch weer een punt voor BC Hoeven. [l]