Kerstconcert Oudenbosch'Mannenkoor

OUDENBOSCH - Bij de vele concerten die gegeven worden in de fraaie Basiliek van Oudenbosch, sluit ook dit jaar weer het Oudenbosch’Mannenkoor aan met hun jaarlijks, druk bezocht, Kerstconcert.

Het Oudenbosch’Mannenkoor viert dit jaar hun 110 jarig jubileum.

Al ruim een eeuw is het Mannenkoor een niet weg te denken onderdeel van het muzikale segment in en om de gemeente Oudenbosch, nu Halderberge geheten.

Vele mannen hebben in de afgelopen jaren hun stemmen geleend aan dit mooie koor dat zelfs onderscheiden werd met de Koninklijke Erepenning.

Voor dit jubileumjaar gekozen voor een avondconcert. Dit geeft een speciale sfeer aan het gebeuren. Dus niet op de traditionele zondagmiddag, maar gedurende de avonduren staan de koorleden voor U op het podium. Vele uren hebben zij weer gestoken in de voorbereiding van dit concert, vele noten zijn gelezen en gezongen en gevormd tot een aangenaam geheel.

Niet alleen het Mannenkoor is op dit concert te beluisteren. Zij hebben bijzondere solisten voor dit concert uitgenodigd.

Een optreden van het bekende ensemble Orpheus uit Lviv in Oekraïne, zal voor menig toehoorder een prettige herkenning geven.

Reeds eerder brachten deze zangers met hun krachtige stemmen, alle aanwezigen tijdens het Kerstconcert, in vervoering. Het acht zangers tellend vocal ensemble zingt a capella, zijn allen opgeleid aan het Conservatorium in Lviv en trekken de hele wereld rond.

Hun ambassadeur uit de Oekraïne, Excelency Mr. Sventsov, zal ook nu tijdens het concert aanwezig zijn om zijn landgenoten te ondersteunen en te bewonderen.

Een wel bijzonder talent, bekend van vele optredens in binnen-en buitenland bij het meest bekende orkest van de laatste jaren, heeft de uitnodiging aangenomen om op te treden tijdens dit Kerstconcert.

Met veel plezier mag het Oudenbosch’Mannenkoor dan ook aankondigen het optreden van de sopraan/soliste van het bekende Johann Straus orkest van Andre Rieu: Donij van Doorn.

Donij is een veelzijdig zangeres, goed opgeleid, met belangstelling voor vele soorten klassieke muziek. Ze studeerde zes jaar conservatorium in Maastricht, waarbij in haar derde jaar Andre Rieu met haar contact opnam omdat hij een sopraan zocht om in te vallen en zij even dacht dat het een grap was. Maar de klik met Andre was er meteen en op zijn vele uitnodigingen is zij met plezier ingegaan. Naast het werk bij het orkest, zingt Donij nog bij vele kleinere artistieke producties en ook opera zang is haar niet vreemd.

Bij dit alles kunnen we de inzet niet vergeten van dirigent Christ Vergouwen tijdens de vele maanden van repeteren en schaven aan het kerstprogramma,.Al vele concerten lang is hij het middelpunt van aandacht door de koorleden.

Vast en zeker staat hij ook nu weer garant voor een mooi optreden van ‘zijn’ koor tijdens dit Kerstconcert.

Aan de piano vindt men ook dit jaar weer de allround pianiste Hetty Sponselee. Zij is ‘vaste’ pianiste van o.a het Oudenbosch’Mannenkoor. Al vele jaren brengen de leden onder haar begeleiding hun liederen voor het voetlicht.

Al met al een concert dat uitnodigt om te bezoeken. Dat kan: Op 15 december in de Basiliek van Oudenbosch. Aanvang 20.00 uur.

Kaarten zijn te koop via: www.cultuuroudenbosch.nl; ’t Koepelke Markt 36 Oudenbosch, J. van’t Geloof, tel. 0165-312190 en email: info@oudenboschmannnenkoor.nl. [l]