Geslaagd sinterklaasfeest voor de jongste jeugd van SC Gastel. FOTO BENNO ELSENAAR Benno Elsenaar

SC Gastel wint ruim van Philippine

OUD GASTEL - Concurrent RBC verloor op zaterdagavond thuis van VVR, Philippine kon SC Gastel inhalen op de ranglijst, maar ook SC Gastel kon een greep doen naar de koppositie. Volop spanning dus op sportpark Blankershove zondagmiddag.

Alle spanning in de wedstrijd ten spijt, het was SC Gastel wat de klok sloeg in de wedstrijd tegen Philippine. Al na 1.37 minuten bolde het net van de bezoekers. Op het middenveld onderschepte Mathijs de bal en gaf links af op Mats. Mats zette goed door naar de achterlijn en gaf een voorzet die in eerste instantie afgeslagen werd. Robin stond echter op z'n plek en kon de rebound binnen schieten, 1-0. Philippine liet het er niet bij zitten en onder aanvoering van de druk coachende trainer wist Philippine te counteren. Coert stond echter op z'n post. Ook SC Gastel liet zich niet onbetuigd. Een schot van Sjoerd ketste via de kruising terug het veld in. In de 23e minuut was het opnieuw raak. Davey speelde in op Harm, deze gaf een diepe bal op Sjoerd, deze gaf vervolgens voor en Matthijs controleerde de bal. Met de rug naar de goal plaatste Matthijs toch een schot op goal, 2-0. SC Gastel ging met een mathematische regelmaat door want in de 31e minuut was het opnieuw raak. SC Gastel mocht een vrije trap nemen op een meter of 10 van het zestienmetergebied. Harm schoot de bal scherp voor en de keeper van Philippe stompte de bal weg. Sjoerd was echter attent in de rebound en schoot de 3-0 binnen. Philippine lag op haar rug en SC Gastel was heer en meester in de wedstrijd. Iedere tweede bal was voor de thuisploeg en telkens werd de combinatie gezocht in het aanvalspel. In de 38e minuut was daar opnieuw een vrije trap. Sjoerd kon alleen onregelementair gestopt worden toen hij sterk aan de bal probeerde te blijven. De vrije trap werd door Harm op het hoofd van Davey geplaatst. Met een welgemikte knik kopte Davey de 4-0 binnen.Wat een weelde, met een 4-0 voorsprong ging SC Gastel de rust in.In de tweede helft opnieuw een sterkere thuisploeg. SC Gastel speelde goed en verzorgd voetbal. Het duurde tot in de 71e minuut voordat er weer gejuicht kon worden. Het was Luc de bal op Robin plaatse. Vanaf hier was het Robin " on the move" want na een lange dribbel langs de zijlijn drong Robin het zestienmetergebied in tot voorbij de keeper van Philippine. 5-0. De wedstrijd was uiteraard gespeeld. Trainer Johan van Batenburg gaf A-junior Bas van Oers speelminuten. Philippine had de moed allang opgegeven en SC Gastel kon de wedstrijd rustig uitspelen.Pupil van de week was Storm Schijven van JO9-1