Gehavend vv Hoeven verliest van DSE

HOEVEN - Hoeven 1 zit in de hoek waar de klappen vallen. Het vlaggenschip van de vereniging moest op bezoek bij DSE Etten-Leur. Hoeven miste een groot aantal basisspelers, waardoor onze jeugd een kans kreeg.

Ze deden het op zich goed. Probleem voor Hoeven was dat ze na 30 minuten met tien man verder moesten, nadat Ralf van de Riet direct rood kreeg wegens het neerhalen van een doorgesproken speler. Formeel correct besluit van de scheids maar in de geest van de wedstrijd wel heel zwaar gestraft. Immers voor die tijd was het van beide zijde heel matig en slap. DSE, spelend op de counter, had een kansje gekregen en Hoeven was even gevaarlijk via Rick Braspenning. Zoals gezegd maakte Ralf een overtreding. De vrije trap op rand 16 meter werd ver over geschoten. Even later kreeg DSE opnieuw een vrije trap te nemen op de 16 meter. Het schot werd van richting veranderd en onze keeper had een geweldige reflex en kon de bal netuit zijn goal tikken. Hoeven ging direct in de aanval. Cyriel van der Veen maakte heel slim gebruik van een misverstand tussen keeper en laatste man van DSE en kopte de bal in de goal. Hoeven ging met 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust hoopte Hoeven de voorsprong vast te houden. Dat lukte niet. In de 50ste minuut werd de spits van DSE gelanceerd. Hij tikte de bal keurig over onze keeper. Dat was de gelijkmaker. In de 60ste minuut zette DSE een aanval op vanaf links. De bal werd strak voorgezet en kon volgens het boekje worden ingetikt. (2-1). Het werd nog erger voor Hoeven. DSE ging in de aanval en schoot vanaf 16 meter de bal hard in de netten. Onze keeper was kansloos. Hoeven wisselde. Thomas van de Broek, Max Voermans en Mats van de Maagdenberg kwamen enkele moegestreden Hoeven spelers vervangen. Hoeven zocht de aanval. Er werd het laatste kwartier best wat druk gezet. Arjan Braat was twee keer gevaarlijk met harde schoten. De keeper van DSE moest zijn kwaliteiten aanwenden om zijn doel schoon te houden. Wat er ook geprobeerd werd Hoeven kon geen goal maken. Het was DSE die in de 89ste minuut met een geplaatst schot 4-1 maakte. Onze jeugdmannen deden het goed. Het was niet te doen met 10 man een uur te spelen tegen DSE. Iedereen blijft het vertrouwen houden dat er een ommekeer gaat komen, zeker als we volledig staan. Misschien dat we zondag het verschil kunnen maken. Dan spelen we de derby uit tegen Victoria ’03. De wedstrijd vangt opnieuw om 14.00 uur aan.