2020 wordt een jubileumjaar voor Homico

BOSSCHENHOOFD - Het is in juli 2020 alweer 50 jaar geleden dat Homico werd opgericht. Gedurende alle jaren is de doelstelling van Homico dezelfde gebleven: Projecten financieel ondersteunen waardoor mensen in deze wereld in staat worden gesteld een menswaardig bestaan op te bouwen. Natuurlijk ziet onze wereld er heel anders uit dan 50 jaar geleden, maar dat er nog veel nood is kunnen we dagelijks bij het nieuws horen en zien.

Zoals bekend genereert Homico de financiële middelen, waarmee projecten ondersteund kunnen worden, door het verkopen van tweedehands goederen vanuit het winkelpand in Bosschenhoofd.

Ondanks het unieke 50-jarig jubileum, voor een stichting die louter en alleen uit vrijwilligers bestaat, blijft de doelstelling ook in 2020 dezelfde: mensen een zonnigere toekomstperspectief bieden. Echter willen de vrijwilligers van Homico in dit jubileumjaar daar iets aan toevoegen. Er is inmiddels een actie op touw gezet om ook mensen in eigen omgeving, met name binnen de gemeente Halderberge, blij te kunnen maken.

Prijsvraag

In het kader van die actie hebben alle basisscholen in de gemeente, van het bestuur van Homico, een brief ontvangen, waarin een prijsvraag is aangekondigd voor het formuleren van een wens waarmee de mens of een groep mensen blij gemaakt kan worden. In het eerste kwartaal kunnen de wensen in de winkel in Bosschenhoofd ingeleverd worden. Een onafhankelijke jury zal de inschrijvingen op inhoud en haalbaarheid beoordelen. Vóór de grote schoolvakantie zal de winnaar bekend worden gemaakt. Het is de bedoeling dat de realisatie van de wens medio september-oktober 2020 zal plaats vinden.

Voor deze actie stelt Homico een bedrag van € 5.000,- beschikbaar.

Informatie

Wie meer wil weten over deze of andere activiteiten van Homico nodigen wij van harte uit voor een bezoek aan de winkel aan het St. Gerardushof 15 in Bosschenhoofd. Openingstijden: zaterdag van 10:00-12.00 uur en woensdag van 13.30-15.30 uur.[l]