Prachtige Kerstversiering in het monumentale toegangsgebouw. FOTO TON COENEN
Prachtige Kerstversiering in het monumentale toegangsgebouw. FOTO TON COENEN Ton Coenen

Arboretum beide Kerstdagen en tijdens kerstmarkt geopend

De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch in het Historisch Hart van Oudenbosch is Eerste en Tweede Kerstdag van 12.00-16.00 uur open. Het is een heerlijke gelegenheid om het huiselijke Kerstfeest even te onderbreken met een wandeling door tuin.

Het toegangsgebouw is prachtig verlicht en een zoektocht naar de kabouters een leuke onderbreking van de kerstdagen. Verder is er koffie-thee-glühwein en kunt u zich warmen aan de vuurkorven met marshmallows voor de kleintjes. Tevens is in het toegangsgebouw een mooie expositie van Ineke de Schepper.

Kerstmarkt en expositie

Op 22 december tijdens de Kerstmarkt Oudenbosch van 13.00-16.00 uur is het Arboretum Oudenbosch een van de vele deelnemers. De tuin en de expositie van Ineke de Schepper is bij die gelegenheid evenals de andere deelnemers gratis toegankelijk.

Ineke de Schepper exposeert haar oeuvre schilderijen in het toegangsgebouw. Ineke de Schepper studeerde Frans en heeft jarenlang gewerkt in het HBO als docent, manager en studentendecaan. Eind jaren '90 van de vorige eeuw volgde zij de opleiding Schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Vanaf 2002 begon ze haar olieverfschilderijen te exposeren, alleen of met anderen. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de natuur. “De schoonheid van de natuur is niet te evenaren. Sinds haar pensionering werkt Ineke als vrijwilliger bij het Arboretum in Oudenbosch en geeft ze regelmatig rondleidingen aan groepen. Meer informatie is te vinden op www.inekedeschepper.nl

Periodiek Aesculus

Periodiek Aesculus nummer 65 is vanaf begin deze maand uitgekomen en weer verspreid onder begunstigers, sponsoren en adverteerders van het Arboretum Oudenbosch. Dit glossy periodiek, dat onder andere is opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek, ontvangt u wanneer u begunstiger, sponsor of adverteerder bent van de tuin.[l]